»KID« – Jatka78, tentokrát v DOX+

Mladá cirkusová krev ze zahraničí v červenci míří do Prahy. Jelikož se mateřská scéna v bývalých jatkách opravuje, stěhuje se o pár bloků dál, v rámci spolupráce v Praze 7.

Divadlo Jatka78 opět přiváží dávku zahraniční inspirace. Ostřílené zahraniční soubory v létě vystřídají studenti vysokých škol, věnujících se žánru nového cirkusu. IC3 Collective z Nizozemska spojuje mladé umělce z různých koutů světa, mimo jiné i z České republiky. Vzhledem ke skutečnosti, že v ČR dosud neexistuje obor, který by se na vysokoškolské úrovni tomuto žánru věnoval, nezbývá tak mladým českým akrobatům nic jiného, než studium v zahraničí. Vzhledem k letním plánovaným úpravám Jatek78 se představení Kid“ uskuteční v novém divadelním prostoru DOX+ v pražských Holešovicích.

Absolventské představení třinácti akrobatů z Belgie, Itálie, Španělska, Finska, Irska, Německa, USA, Velké Británie či České republiky již 11. července obsadí DOX+, kde předvedou svoji prvotinu jednoduše pojmenovanou Kid“. Společně s italským režisérem Francescem Sgró mezinárodní třída studentů bakalářského cirkusového oboru vytvořila představení a posléze uvedla premiéru na festivalu Cirque Mania v divadle Korzo v Hagu.

Inscenace čerpá z dětské bezstarostnosti a směřuje k pomezí dospělosti. Z akrobatických disciplín se můžete těšit na cyr wheel, žonglování, pozemní akrobacii či závěsnou akrobacii.

Být dítě, jenom tak být ztracen, je cesta mezi začátkem a koncem.

Kdyby však náš cíl byl bod ztracenosti, jak bychom na to reagovali? 

IC3 Collective: »Kid«

11/7/2019, 19.30, DOX+

Hrají: Aleš Hrdlička, Saana Tolonen, Dries Vanwalle, Elena Damasio, Xenia Bannuscher, Jonas Alich, Jessica Hellmuth, Christopher Mcauley, Ethan Leamon, Chané Henderson, Sirio Fernández Rubio, Alžběta Tichá, Will Blenkin

Režie: Francesco Sgró

Hudba: Pino Basile

DALŠÍ INFORMACE & PŘEDPRODEJ

http://www.jatka78.cz/cs/inscenace/kid

Foto: Kolja Huneck

Zuzana Hošková

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..