Divadlo DRAK hledá ředitele! Či ředitelku?

Zájemci a zájemkyně, hlaste se do 4. června. Ve výběrové porotě nebude Milan Hein z Ungeltu, nýbrž Milan Hajn z DRAKU!

Paní Eliška Finková, která v čele této legendární divadelní loutkové scény stojí od 1. ledna 2010, totiž funkci ředitelky opouští na konci letošního roku. Správní rada Divadla DRAK a Mezinárodního institutu figurálního divadla o. p. s. proto na obsazení místa ředitele/ředitelky vypsala výběrové řízení.

Uzávěrka přihlášek je 4. června 2019 a uchazeči, kteří splní požadované podmínky, budou moci svou vizi představit výběrové komisi na neveřejném slyšení 12. června.

Výběrové řízení je otevřené všem zájemcům splňujícím předepsané předpoklady, mezi které mj. patří ukončené vysokoškolské vzdělání, orientace v oboru a kulturní přehled, aktivní znalost minimálně jednoho světového jazyka nebo manažerské a komunikační dovednosti. Uchazeči rovněž musí předložit koncepci řízení a rozvoje divadla, včetně jeho organizační struktury, na období příštích šesti let. Na webových stránkách Divadla Drak jsou k dispozici podmínky výběrového řízení i základní dokumenty týkající se činnosti Divadla DRAK a MIFD o. p. s. (zakládací smlouva, statut a výroční zprávy divadla). Nového ředitele jmenuje správní rada Divadla DRAK a MIFD o. p. s. na základě výsledků výběrového řízení. 

Divadlo DRAK

Požadovaný nástup do této funkce je 1. ledna 2020; případně dle dohody i dříve. S dotazy týkajícími se výběrového řízení je možné se obracet na předsedkyni správní rady Mgr. Janu Burdychovou nebo na ředitelku divadla Ing. Elišku Finkovou (kontaktní adresa info@draktheatre.cz).

Výběrová komise, kterou jmenovala správní rada Divadla DRAK a MIFD o. p. s., bude pracovat v tomto složení: Jan Dvořák (teatrolog a nakladatel), Milan Hajn (herec Divadla DRAK), Miloslav Klíma (dramaturg a pedagog DAMU), Petr Lanta (režisér), Kateřina Lešková Dolenská (šéfredaktorka časopisu Loutkář a pedagožka DAMU) a Zdeněk A. Tichý (dramaturg programu ČT art, divadelní publicista a pedagog DAMU).

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..