Radnice Prahy 4 opět pronajímá Branické divadlo

Bývalé Branické divadlo pantomimy hledá pronájemce. Nevrátí se tam opět pantomima?

Radnice Prahy 4 chce opět pronajmout Branické divadlo. Na dotaz ČTK to sdělil mluvčí Jiří Bigas. Minimální nájemné je 10 000 korun bez DPH a zájemci mohou městské části své nabídky zasílat do 30. dubna 2019. Záměr pronájmu radnice zveřejnila nejen na své úřední desce, ale rovněž na realitním serveru. Divadlo městská část pronajala v roce 2016 společnosti BCD CZ principála Václava Čížkovského, které ale nakonec smlouvu vypověděla.

„Praha 4 vnímá Branické divadlo jako tradiční kulturní prostor, který podporuje kulturní život v lokalitě a může nabízet zajímavý program i obyvatelům jiných městských částí. Proto hledáme nového nájemce, který zajistí jeho dlouhodobé fungování a bude vyvíjet kulturní činnost i v silné konkurenci ostatních pražských divadelních scén,“ uvedl Bigas.

Zájemci o pronájem budou muset předložit koncepci, zamýšlenou podobu programu a plán hospodaření. Nájemce také bude muset umožnit v budově pořádat akce městské části, jejích organizací a místních spolků. A to v rozsahu deset celých dní v jednom kalendářním roce a 30 krát ročně až na tři hodiny mimo dobu představení.

Smlouvu s nájemcem BCD CZ radnice Prahy 4 ukončila výpovědí smlouvy. Jako důvod uvedla, že nájemce neplatil sjednané nájemné. Na fungování divadla si stěžovali zastupitelé Prahy 4 už v minulém volebním období. Ředitelka divadla Barbora Hanychová a principál Václav Čížkovský v listopadu 2017 napsali otevřený dopis, ve kterém kritiku odmítli.

Branické divadlo bylo před rokem 2016 několik let mimo provoz. Radnice nechala budovu zrekonstruovat. Následně několikrát neúspěšně hledala nájemce. Divadlo vzniklo ve 20. letech, kdy si jej vybudovali obyvatelé Braníka.

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..