Labutí jezero v Praze a Ostravě

Již tento víkend!

Už tento víkend bude Ostrava a Praha hostit Labutí jezero
v podání prestižního moskevského souboru

Moskevský soubor Russian Classical Ballet  má  Labutí jezero v repertoáru 14 let a za tu dobu jej měli možnost vidět diváci nejen v Evropě, ale také v Asii i Střední a Jižní Americe. Aktuální turné k Labutímu jezeru čítá 78 zastávek v evropských městech. Kromě Ostravy a Prahy se představení uskuteční také v Berlíně, Hamburgu, Lisabonu, Ženevě či Curychu.

Diváci v Ostravě a Praze budou tento víkend svědky mistrovského díla klasického baletu, Čajkovského Labutí jezera,  v podání moskevského souboru Russian Classical Ballet. Ansámbl, v jehož čele stojí uznávaná režisérka Evgeniya Bespalova, ve velké konkurenci sází na trénované tanečníky s mezinárodní zkušeností a propracované dekorace, pocházející z dílny proslulého Petrohradského ateliéru. Představení se odehraje v sobotu 10. listopadu v Ostravě v Multifunkční aule Gong a o den později v Praze ve Foru Karlín.

Choreografie Labutího jezera klade na tanečníky vysoké nároky a vyžaduje značné dovednosti a technické schopnosti při interpretaci postav. Russian Classical Ballet proto dbá na obsazení rolí mistrnými sólisty a umělci, jimž vévodí taneční hvězdy Naděžda Ivanova a Oleg Shaibakov, ověnčení řadou mezinárodních ocenění. „Jsme jedním z mála soukromých divadel, které se snaží udržovat dlouhodobé vztahy s tanečníky, a proto jim také umožňujeme budovat kariéru v rámci naší společnosti. V souboru máme talentované a trénované tanečníky, kteří u nás působí a společně trénují více než pět let,“ vysvětlil promotér souboru Pedro Martins.

Kromě kvalitních tanečních výkonů se diváci mohou těšit na špičkovou scénografii, kterou je možno vidět pouze v předních světových divadlech. Na českou premiéru si Russian Classical Ballet přiveze dekorace vyrobené v Petrohradském ateliéru, jehož klienty jsou mimo jiné Pařížská opera, divadlo La Scala v Miláně či Velké divadlo v Moskvě.

Vstupenky na představení Labutího jezera jsou v prodeji u společnosti Ticketportal. Ceny se pohybují v rozmezí 790 až 1490 korun. Vstupenky bude možno do vyprodání zakoupit v den vystoupení v Multifunkční aule Gong v Ostravě a ve Foru Karlín v Praze.

Termíny představení:

Sobota 10. 11. 2018 od 20 hod, Multifunkční aula Gong

Neděle 11. 11. 2018 od 18 hod, Forum Karlín Praha

Michaela Vávrová 

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..