Životní příběh PETRA ŠAFRÁNKA

Tanečník break dance se podělil o své zkušenosti

Petr Šafránek vypráví svůj příběh o tanci 

Již od mala se věnuje tanci. Jako dítě jsem vyrůstal v rozpadlé rodině jen s maminkou. Můj otec byl alkoholik a navíc jsem vyrůstal na sídlišti Dubina ve městě Ostrava. Toto sídliště bylo v době mého dospívání označováno za sídliště s největší kriminalitou dětí a mládeže.

Vzhledem k tomu, že jsme byli velmi chudí a na kroužky typu fotbal, hokej, tenis a podobně jsme neměli peníze, zaměřil jsem se na tanec. Miloval jsem hudbu a svobodu pohybu, kterou mi tanec nabízel. Mým hlavním tanečním stylem se stal break dance.

V mladém věku navštěvuji středisko dětí a mládeže, kde poté pracuji jako dobrovolný lektor. Pracuji s problémovými dětmi a stahuji jejich pozornost k tanci. Dětem jsem předával taneční zkušenosti a učil je break dance.

V dospělosti se stávám tanečním lektorem dětí s nejlepšími výsledky a zkušenostmi s prací s dětmi. Dnes učím děti v tanečních studiích v Ostravě a okolí a jsem zván na workshopy po celé ČR.

Tanci se věnuji 16 let. Mám za sebou mnoho soutěží, battlů a vystoupení, plno známých a přátel okolo tohoto tanečního stylu, podporu osobností a známých tváří nejen u nás, ale i v zahraničí.

Můžete mě vidět ve videoklipu Kali, Peter Pann – Amatér a také ve videoklipu Martez ft. Juli – Dibby Dibby Sound. Vystupoval jsem také na koncertě pražské hip hopové skupiny PSH a byl jsem například porotcem na soutěži Free break v Opavě, na ostravském festivalu Beats For Love, Aerobic/street CUP, Mistrovství ČR Aerobic/street 2017 a na battlu Reborn, účastník na Outbreak Europe 2016.

Další vystoupení spolu s dětmi na akcích pro charitu a Dům dětí a mládeže, také na akci Dívka roku, Majáles Ostrava, Festival v ulicích a na různých plesech.

Spolu s mými dětmi jsme byli hosty v pořadu Dobré ráno na ČT1 a také v nově vzniklé internetové Talk show Hazard Quinn, děti také účinkovaly v pořadu Rytmix na ČT.

Bboy Tas (má přezdívka) a The floor kids crew se stávají ikonou break dance v Ostravě.

Jsem velice ceněným lektorem pro svůj přístup k dětem a pro své letité zkušenosti.

Dnes jsem velmi hrdý na to že můžu učit přes 100 dětí v různých městech jako jsou moji The floor kids crew (Ostrava), nebo ne méně důležité děti z taneční skupiny Funky beat (Frýdek místek), kde učím děti ne jen break dance, ale také vymýšlím různé sestavy do závodních choreografií a těší mě úspěchy které děti mají a získávají, dále také ZUŠ B-Art (Valašské meziříčí), kde jsou děti velice nadané a snaživé, nyní s nimi připravuji vlastní choreografii a doufám spolu s dětmi, že sklidíme velké ovace za naši tvrdou práci a nemohu opomenout Victory Dance Havířov, kde se věnuj i skupinám mini, dětí a juniory a velice si užívám každý workshop, či trénink, který spolu máme.

The Floor Kids Crew

Break dance Ostrava

V roce 2014 byla založena skupina The floor kids crew. Zakladatelem je Petr Šafránek a.k.a bboy Tas.

Vedoucí taneční skupiny pořádá vlastní soutěže, akce a workshopy.

Taneční skupina The floor kids crew jezdí na soutěže po celé ČR.

Battle R!NG 2014 – 3.Místo

Battle Opatow Praha 2015 – 3.Místo

Best bboy KID Praha 2016 – z 96 účastníku TOP 16

Reborn Battle – 1.Místo

Battle R!NG – 2. Místo ( crew vs crew )

 

Děti z The floor kids crew se zúčastnily více battlů, ve kterých bohužel neprošly přes zahraniční bboys, ale i přesto dosahují vynikajících výsledků a jsou čím dál tím více známější.

Na své taneční workshopy zvou jen špičkové bboys a snaží se tím dětem dát příležitost zatrénovat si i s jinými tanečníky.

Například bboy Fresh Rob ( Praha ) bboy C.J. ( Opava ), bboy Dave ( Ostrava )

Pořádáme také víkendové pobyty, tábory a tréninky navíc.

Pořádáme vánoční večírky, bazény v rámci regenerace, fotografování, natáčení videí, rozlučková party na konci roku.

Za krátkou chvíli působení se The Floor Kids Crew může chlubit celosvětovou podporou. Bboy Kabal (Brazílie), bboy Nono (Francie), bboy Snoop, bboy Thalis (Kalamaria),David Colas (Francie) a další vytvářeli video pro The Floor Kids Crew s pozdravem a podporou. Také bboy Lilou (Francie), jeden z nejlepších tanečníku break dance na světě, poslal dětem dopis, ve kterém jim dává najevo svou podporu. 

Break dance v Ostravě děti trénují 3x týdně. Občas jim Tas v případě, že nemají vystoupení nebo soutěž, připraví program i na víkendy, kdy děti trénují od rána do večera. Zlepšují si taneční dovednosti, trénují propojování triků a rychle se posouvají vpřed. Všechny úspěchy, taneční posuny, spolupráce a vystoupení můžete sledovat na jejich facebookové stránce a také videa na jejich youtube kanále, kde najdete i video, které dětem poslal bboy Mounir.

B-boy Tas je totiž v blízkém spojení s tímto šampiónem RedBull BC One, b-boy Mounir Vagabonscrew a pomáhá mu šířit jeho program HWE ( hard work easy everything ).

B-boy Tas a The Floor Kids Crew, také vystupovali již na mnoha akcích.

QSZ street dance Ostrava 2015 – Showcase

Vystoupení Řepiště 2015

Vystoupení Vratimov – Charitativní akce 2015

Zápis do taneční skupiny Funky Beat 2016 – Showcase

Natáčení dětského pořadu na ČT1 – 2016

Dívka roky 2016 – Showcase

Galapřehlídka Vratimov 2016

Dětský den v obchodním domě Kika nábytek 2016

Majáles Ostrava 2016 – Show

Vratomovská pouť 2016 – Show

Ostravský ples 2016 – Show

Vystoupení Sviadnov 2017 – Showcase

Vystoupení – Karneval v Havířově 2017

Účinkování v nové talk show Hazard Quinn– Hazard Brand 2017

Vystoupení – Smilovice 2017

Majáles Ostrava 2017 – Show

MPL Stavebniny – Dětský den – Vystoupení 2017

Hosty v pořadu Dobré ráno na ČT1 – 2017

Karneval v Bohumíně – 2017

OC Frýda – Vystoupení 2017

Mezinárodní den tance Frýdek Místek 2017

Galapřehlídka Vratimov 2017

Cesta za tancem – Workshop pro veřejnost 2017

Celý můj život je o tanci, o přepisování vlastního osudu, vzhledem k místu, kde jsem vyrůstal a za jakých podmínek.

https://bboytas.webnode.cz/

https://www.facebook.com/TheFloorKids/

A my děkujeme Petrovi, že se s námi o svůj příběh podělil.

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..