Petra Tejnorová zve do Ponce

Pojďme na tanec! – stručný manuál pro vystrašené diváky

Stručný manuál pro vystrašené diváky.

Několik lekcí o jednom ohroženém druhu.

Tělesný dokument o současném tanci.

Dá se tak abstraktní umění, jako je tanec, vysvětlit? A dá se vysvětlit třeba rovnou tancem? Petra Tejnorová, režisérka, která setrvale překračuje žánry a ve své tvorbě hledá vždy to nejlepší médium na vystižení svého tématu, se spojila se skupinou VerTeDance – a vznikl „stručný manuál pro vystrašené diváky“, který bude uveden v pondělí 30. října od 20:00 hodin v divadle PONEC.

„Je to takový pokus, jak těm, kteří se tance obávají, poskytnout návod na překonání strachů,“ říká režisérka Petra Tejnorová, a dodává: „je to takový dokument, osobní zpověď, ale hlavně hra s divákem –  s tím vystrašeným i s tím tanečně velmi zběhlým.“

Na projektu s názvem Pojďme na tanec! autorsky spolupracují Tereza Ondrová, Helena Arenbergerová, Martin Talaga, Helena Araújo a Halka Třešňáková. 

„Vítám další vstřícný pokus otevírat oblast současného tance co nejširší veřejnosti. Tanci nemusíme rozumět, stačí nechat se jím unášet a zůstat otevřený vlastním pocitům a emocím, které v nás vyvolá.“ dodává Yvona Kreuzmannová, ředitelka Tance Praha.

Kateřina Kavalírová

Foto: Marek Bartoš

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..