Jiří Šimek jinak

Jeden z „hrdinů“ častých recenzí z divadla ALTA i odjinud Jiří Šimek se protentokrát představil bez své vlastní skupiny Ufftenživot! A to v televizi i na filmových plátnech!

Rodáka z jihočeského Tábora, absolventa Katedry alternativního a loutkového divadla pražské DAMU, šestadvacetiletého Jiřího Šimka jsme si všímali především na prknech divadelního studia ALTA. Tentokrát se na nás však usmívá hned několikrát za den z televizních obrazovek – z reklamy na Kofolu.

U příležitosti letošního výročí atentátu na Reinharda Heydricha se opět – vedle nového díla „Smrtihlav“ – objevil na plátnech českých kin opět koprodukční film britského režiséra Seana Ellise „Anthropoid“. Ten měl českou distribuční premiéru 28. září roku 2016.

A právě v něm se ve spíše negativní roli Karla Čurdy objevuje právě jeden z vůdčích protagonistů skvělé skupiny Ufftenživot Jiří Šimek. Původně měl hrát roli nadporučíka Josefa Bublíka, který spolu s dalšími parašutisty přišel statečně o život v kryptě kostela svatého Cyrila a Metoděje v pražské Resslově ulici. Josef Bublík patřil k paradesantní válečné operaci „Bioscop“. Anglický filmový tým si však – po zralé úvaze – a z důvodu, že se původní anglický představitel nakonec omluvil, vybral Jiřího Šimka pro roli daleko výraznější. Obecně se říká, že „záporáci“ se hrají lépe. Sám Jiří Šimek však celou postavu Karla Čurdy za jednoznačně zápornou nepovažuje.

Naopak v jednoznačně komediální poloze se Jiří Šimek představuje v televizní reklamě na Kofolu, která aktuálně běží na obrazovkách.

A tak nezbývá než popřát, aby takovou sledovanost, jako obě výše uvedené role, mělo i Šimkovo divadlo Ufftenživot. Určitě si to zaslouží!

Taneční magazín

 Foto: Veronika Šimková, archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..