Jaké je být cirkusákem? Jak využít cirkusových umění při práci s lidmi v sociální oblasti?

Cirqueon pozval do Prahy lektory ze sedmi zemí Evropy

 

 

 

Cirqueon – Centrum pro nový cirkus v ČR – pozval do Prahy lektory ze sedmi zemí Evropy a ve spolupráci s Jedličkovým ústavem a školami pořádá cirkusový workshop pro děti s tělesným postižením. 21. – 25. 9. 2015 děti z Jedle na vlastní kůži zažijí, jaké je to být cirkusákem a pozvaní lektoři získají nové zkušenosti a poznatky, jak využít cirkusových umění při práci s lidmi v sociální oblasti. Dalším cílem tohoto setkání je rozvinout diskusi s mezinárodními partnery o možnostech a úskalích této práce. Akce se koná v rámci mezinárodní platformy Social Educircation, která se zaměřuje na podporu vzdělávání cirkusových lektorů a profesionálů působících v oblasti social cirkusu. V tomto oboru není Cirqueon žádným nováčkem.  Dlouhodobě se zaměřuje na organizování mezinárodních workshopů nového cirkusu v Psychiatrické nemocnici Bohnice nebo Cirkusu Naslepo pro lidi se zrakovým postižením.

Workshop zahájí společná diskuze lektorů se zaměstnanci Jedličkova ústavu a škol o možnostech využití cirkusových umění při práci s lidmi s hendikepem. V druhé části programu mají účastníci možnost získané poznatky využít v praxi. Vyrazí za dětmi a studenty přímo do jejich školy, kde proběhnou workshopy cirkusových disciplín. Následně je vždy naplánována diskuze a předávání poznatků z praktické části a jejich vyhodnocení.
„Zájem o problematiku social cirkusu, a také o účast na setkání, je ze strany českých i evropských cirkusáků opravdu velký,“ říká koordinátorka akce Barbora Adolfová a dodává: „jsme moc rádi, že se Jedle do projektu zapojila a vyšla nám ve všem vstříc. Máme na workshop přihlášených přes třicet dětí a studentů a už se nemůžeme dočkat, až jim ukážeme, co všechno z cirkusových disciplín si můžou vyzkoušet.“
cirkus_v_jedli
 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..