Potřebujete vesmírný oblek s králičím kloboukem?

Svérázná skupina LUR vizualizuje vznikání elektronické hudby

 

 

 

 

LUR vizualizují vznikání elektronické hudby

 Jejich hudba zní, jakoby se Crystal Castles a Die Antwoord sešli ve studiu nahrát soundtrack k Mortal Kombat. Na své poslední show si hráli navzájem na tělo tak, že každý držel v ruce kabel a posílal tomu druhému do těla elektriku. Kdo to je? A kdy a kde je můžete vidět v Praze?

LUR si už šest let získávají publikum po celé Evropě a doma ve Švédsku jsou známí hlavně díky spolupráci s Národním divadlem.Nástroje si vyrábí sami a to buď kompletně a nebo předěláním oldschoolové elektroniky. Jejich vystoupení charakterizují devastující beaty, interaktivní vizuály a podivné nástroje.

lur2

Foto: LUR

1.dubna v divadelním sále Experimentálního prostoru NoD pokoří důležitý milník ve své kariéře a jejich složení se rozroste na pět lidí. V letošním roce totiž LUR vyráží na turné také s vizuálním umělcem Olofem Werngrenem, zpěvačkou Jenny Nilsson a básnířkou a akrobatkou Kajsou Bohlin.

lur

Foto: LUR

Předskokanem bude pražské retrofuturistické duo Fertilizer, které, co se překvapení na pódiu týče, určitě za LUR ani trochu nezaostává. Tohle zdánlivě nesourodé uskupení kombinuje četné formy rockové hudby a hardware syntezátorů.

Slovy LUR: “Nikdy nevíte, kdy budete potřebovat vesmírnej oblek s králičím kloboukem nebo sluneční brýle ve tvaru kytar.” A my jen dodáme, že nikdy nevíte, kdy budete chtít vidět, jak se dá perfektně vizualizovat vznikání elektronické hudby.

fertilizer

Foto: Fertilizer
1.4. 2015  / 19:00 h
LUR (SWE)
support: Fertilizer (CZ)

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..