Program NoD v lednu

14. ledna One Step Before the Fall

 

7.1. od 19:00
NoD Mini | Marek Hlaváč: Lovely Music VERNISÁŽ

Od 19:30 zvuková performance, pracující v hraničních oblastech smyslového (sluchového) vnímání s kolektivním dotvářením situace.
Marek Hlaváč, posluchač ateliéru Tomáše Vaňka na pražské AVU, představí v rámci vernisáže hlukovou performanci – kolektivní improvizaci na rozsáhlý „no-input setup“, který zaplní a zahustí prostor hlasitým, chaotickým zvukem; předešlou část záhy vystřídá přesná zvuková kompozice na samém okraji slyšitelného spektra, které představuje pro řadu lidí téměř ticho.

7.1. od 19:00
Video NoD | Jana Bernartová: Neomediální koexistence VERNISÁŽ

Může počítačový program žít svým vlastním životem nebo se stát samostatně myslící entitou?
Zimní krajina je počítačový program, který využívá stochastickou metodu
k ovlivňování pohybu a uspořádání objektů ve virtuálním prostoru. V momentě spuštění vytváří náhodné variace, při spuštění několika paralelních verzí, se každá stává ojedinělým neopakovatelným procesem – jedinečným je též okamžik setkání člověka s virtuálním organismem.

7.1. od 19:00
Kurt Gebauer: Retrospektiva VERNISÁŽ

Výstava se přiřadí ke stávající instalaci Vznášení nad křižovatkou Dlouhé a Rybné a k výstavě kreseb Modré plavkyně na Petynce v Café NoD. Zaměří se na několik okruhů autorovy tvorby, a také na různá média, která užívá. Stane se připomenutím některých pro něj zásadních témat,
ale vzhledem k prostoru se omezí jen na to skutečně nejpodstatnější. Zároveň bude její koncepce pro mnohé překvapením a ukáže i neznámou tvorbu vřazenou do celkových souvislostí.
Kurátor: Jiří Machalický

14.1. od 20:00
Markéta Vacovská, Lenka Dusilová, Spitfire Company & DAMÚZA: One Step Before the Fall

Hypnotická hlasová a zvuková vlna v podání zpěvačky Lenky Dusilové a silový tanec Veroniky Kotlíkové se v jediném momentu střetávají uprostřed boxerské arény. Nový projekt vysoce ceněného uskupení Spitfire Company tematizuje motiv boje, vyčerpanosti, projevů Parkinsonovy choroby a kolapsu.
Koncept, režie: Petr Boháč
Účinkují: Veronika Kotlíková, Lenka Dusilová
250 Kč / 150 Kč pro studenty

16.1. od 20:00
Divadlo pantomimy: Piráti aneb Tajemství mořské truhly

Špatná nálada. Hlad. Nouze. Neúspěch v boji. Skupinu pirátů provází frustrace a nic nenasvědčuje tomu, že by mohlo být někdy lépe. Přesto se jednoho dne objeví prostá naděje, která však může představovat jiné hodnoty života, než je zisk a majetek. Zároveň však může být větší hrozbou, než samotné materiální strádání. A o co se ve skutečnosti vlastně jedná?
Režie: Radim Vizváry
Hrají: Kateřina Janečková, Anna Kukuczková, Valéria Radzová, Anton Eliaš, Tomáš Kasprzyk a Radek Pokorný.
Ve spolupráci s HAMU
180 Kč / 120 Kč pro studenty

17.1. od 19:00
Arts Birthday 2014

Oslavy 1.000.051. narozenin umění. Celkem čtyři koncerty propojí moderace a vokální performance Jaromíra Typlta, večer zahájí vernisáž projektu Minutový komixxx. Ke gratulantům z celého světa se z Prahy připojí audiovisuální trio Core of the Coalman and the Kisses in the Deep Electric Blue, improvizační duo Pavel Zlámal & Bernadette Zeilinger (AT), hudební skladatel a zvukový umělec Matthew Goodheart (U.S.) a intermediální projekt XAFOO = Mikoláš Chadima & Julo Fujak (SK).
Vstup zdarma

20.1. od 20:00
Šest miliard Sluncí 

Autorský divadelní projekt Rysové, Novotného a kol. inspirovaný Alzheimerovou chorobou. Budete se smát a pak plakat, plakat a smát se, smát se a plakat až do stavu, kdy nebudete vědět, máte-li se smát či plakat. Projekt vznikl za podpory Fondu Visegrad.
Režie: Eva Rysová. Hrají: Marie Jansová, Paulína Labudová, Jiří Kniha, Václav Marhold, Ondřej Novotný, Olga Schmidtová / Eva Vojtová
250 Kč / 150 Kč  pro studenty

22.1. od 20:00
Křivánková, Kozubková, Ferencová: Lovci

Dvoupatrový dům. Zahrada se suchou švestkou. V tomhle domě se pro všechny našlo místo, jen mezi ně se nikdo nevešel. Po sedmdesáti šesti letech společného soužití a tvorby jedna ze sester zemřela a té druhé trvalo osm let než začala znovu malovat, než si zvykla sama na sebe, na sebe, jaká je teď. Teprve teď je skutečně sama. Inspirováno životem a dílem malířek Jitky a Květy Válových.
180 Kč / 120 Kč pro studenty

23.1. od 20:00
The Body Present 

Fyzické divadlo na hranici fashion show. Inscenace zkoumá extrémy a kontrasty lidské fyzikality a sebeprezentace. Tady už není místo na sny a představy, zde se prezentuje holá přítomnost. Zde není touha, zde je výkon. Smutná syrová realita. Ve své tragičnosti jsme komičtí. Jsme ikony. Vogue!
Autoři a performeři: Jindřiška Křivánková, Jana Kozubková
Režie a dramaturgie: Lucie Ferenzová
180 Kč / 120 Kč pro studenty

23.1. od 21:30
Lightning Glove

punkově hrané rave/techno
Audiovizuální projekt, který se zformoval okolo blogu Red For Coulour Blind. K triu v sestavě Dizzcock (elektronika), snsbr (hlas) a Head in Body (elektronika) se v roce 2012 přidala Aka47 (vjing) a společně stále hledají polohu mezi punkem a technem tak, aby se nezapomnělo na slastný odkaz prvních rave parties. V jejich eklektickém zvuku můžete slyšet halucinace Coil, potlačovanou nejistotu a neurózu „dance music“ nebo vzdálené ozvuky hardcorového kontinua.
Vstup zdarma


25.1. od 20:00
Koncert a křest nového alba Katariny Landlové

Charismatická zpěvačka Katarína Landlová na sebe poprvé výrazněji upozornila minulý rok v  soutěži Česko-Slovensko má talent, kde uspěla jako jediná zpěvačka ve finále – s akustickou kytarou a osobitým projevem. V rámci svého koncertu pokřtí Katarína své nové album Lepší holky, které vyšlo 9. prosince 2013.
100 Kč předprodej / 150 Kč na místě

27.1. od 20:00
Mime Fatale: Push the Button

Jeden byt, pět spolubydlících, desítky běžných životních problémů…ESC. Jedno město, pět zabijáků, desítky možností..ENTER. Co je virtuální a co reálné? CTRL +ALT + DELETE.
Autor a režie: Mime Fatale
Ve spolupráci s HAMU.
150 Kč / 100 Kč pro studenty

28.1. od 20:00
Večer s Psychologie.cz | Vůle a sebekontrola: Jak si poručit

Sebekontrola a schopnost řídit sebe sama jsou jednou z nejdůležitějších podmínek úspěšného a šťastného života, říká lednový host pravidelných večerů Psychologie.cz psycholog a psychoterapeut Dalibor Špok.
100 Kč

30.1. od 20:00
DOK:TRIN | Stefan Zweig: Svět včerejška PRAŽSKÁ PREMIÉRA!

Scénická esej o dějinách plných rakviček. První inscenace divadelního souboru DOK:TRIN.
Co se odehrálo tisíc mil za mořem, pronásledovalo nás vtěleno v obraz. Svět se zrychlil. Byl rychlejší než sarajevská kulka, rychlejší než inflace a vystřízlivění z přízračného karnevalu morální a ekonomické krize.
Režie: Barbara Herz
Hrají: Lucia Jagerčíková, Jiří Svoboda, Michal Bumbálek
180 Kč / 120 Kč pro studenty

52c54a8e4f1d7

Vstupenky na jednotlivá představení jsou již v předprodeji ke koupi prostřednictvím webu Ticketportal nebo služby SMS Ticket. Lze využít i předprodej v NoD každý všední den od 16 do 20 hodin v NoD.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..