Projekt One Step Before the Fall se po spanilé jízdě na edinburghském festivalu Fringe vrací do NoD

Vyčerpanost je naše téma, protože tak extrémním způsobem poslední dobou žijeme.

 

 

 

 

Před měsícem získal soubor Spitfire Company společně s performerkou Markétou Vacovskou, zpěvačkou Lenkou Dusilovou a Studiem Damúza prestižníocenění Herald Angel na mezinárodním festivalu Fringe ve skotském Edinburghu. Nyní se tento projekt vrací na svou domovskou scénu v Praze – do Experimentálního prostoru NoD. Multižánrový projekt One Step Before the Fall inspirovaný životem legendárního boxera Muhammada Aliho a jeho bojem s Parkinsonovou chorobou se zde odehraje 24. září od 20:00.

52382f02b83b7

Cena Herald Angel bývá udělována každoročně od roku 1996 nejen festivalem Fringe, ale je oceněním umělců, kteří vystoupí i na dalších edinburgských kulturních událostech konaných v průběhu srpna. Čeští tvůrci tak uspěli v konkurenci 24000 umělců z celého světa.

523830ca416dc

,,Cena Heraldu je o to cennější, že se uděluje napříč všemi festivaly, které se v Edinburghu konají, ve výběru jsou i představení z International Edinburgh Festivalu. Mezi držiteli tohoto ocenění jsou Krystian Lupa či Jiří Kylián, mé velké vzory,” vysvětluje umělecký vedoucí souboru Spitfire Company Petr Boháč v rozhovoru pro Hospodářské noviny.

Už v době své premiéry začátkem prosince 2012 si One Step Before the Fall získal přízeň české odborné kritiky. Pro Markétu Vacovskou, čerstvou absolventku Katedry pantomimy pražské HAMU, se toto fyzicky náročné představení stalo přelomové a přineslo ji docenění její dlouhodobé práce v souboru Spitfire Company.

523830ca41ea8

,,Vyčerpanost je naše téma, protože tak extrémním způsobem poslední dobou žijeme. A tímhle představením jsme se posunuli ještě dál, vyzkoušela jsem si, co je to sáhnout si na dno – a před publikem,” vysvětluje Vacovská.

One Step Before the Fall se uskuteční 24. září od 20:00. Další reprízy jsou plánovány na 14. října, 6. listopadu a 11. prosince. Vstupenky v ceně 250 Kč / 150 Kč pro studenty, seniory a ZTP a ZTP/P jsou v předprodejích v síti Ticketportal, SMS Ticket a v NoD každý všední den od 16 do 20 hodin.

 

Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..