Módní hit nebo stálice?

Bude pole dance nejžádanější tanec v Evropě?

 

 

 

 

Pole dance  a striptýz ženy prostě baví

Tzv.  „sportovní striptýz“, někdy  označovaný  jako „pole dance“ oslovil  i hollywoodské hvězdy. Striptýzový aerobik propaguje například herečka a modelka Carmen Electra, která vydala i své  DVD.  Obsahuje cvičení a sestavy, které  navrhla, techniku  svlékání, strečink i striptýzovou choreografii.

Carmen Electra

Ženy, které se přes den věnují seriózní a náročné práci, se  chtějí někde také uvolnit. Pole dance je to pravé, co jim tuto možnost přináší. Při výuce striptýzu se nejen baví,  ale zpevňují si tělo, uvolní mysl, mají lepší náladu, jsou lepší manželky, matky, přítelkyně. Cvičí se ve skupinách, úrovně jsou od  začátečníků po  pokročilé. Mohou si vybrat tanec kolem otáčivé  nebo pevné tyče.

Rusky i Češky mají také velkou zálibu v této disciplíně. Velké množství žen chodí ve svém  volném čase do kurzů, kde se učí svlékat a svůdně tančit u tyče. Na kurzy striptýzu se hlásí podnikatelky, manažerky, učitelky i zaměstnankyně státních úřadů. Svlékání do hudby berou jako příjemný sport, tanec, nebo jen uvolnění, navíc  pomáhá zvýšit  jejich sebevědomí.

Carmen Electra

„Sportovní striptýz“ je jakousi obměnou fitness. Když ženy pracují ve státní struktuře, u soukromých firem, nebo mají jinou náročnou profesi,  musí být celý den soustředěny a pracovat na plný výkon. Večer pak chtějí být svobodné a probudit v sobě ženskost.

Historie pole dance není dlouhá. Např. v Moskvě se tyče a striptýz začaly rozmáhat až v posledních třech  letech. Rovněž v České republice je tento sport velmi mladý, ale má nespočet stoupenkyň.  Zájem je obrovský. Je to jen další modní výstřelka, nebo opravdu tento tanec předčí všechny ostatní?

Přibližně před patnácti až dvaceti lety ženy v České republice propadly orientálnímu tanci a jeho kouzlu, v současné době ale tento zájem upadá.

 
Carmen Electra

Zájemkyně o striptýz by si měly  pořídit speciální obuv na vysokém podpatku. Oblečení není třeba, na tyči klouže a působí komplikace, tvrdí někteří.

Absolventky striptýzových  kurzů většinou nehledají uplatnění ve striptýzových klubech.  Chtějí své dovednosti spíše využít pro své partnery, než se svlékat za peníze. Do bytů si pořizují tyče, a realizují tak své  intimní představy, což pomáhá utvrdit vztah mezi oběma partnery. Některé ale svůdnému cvičení opravdu propadnou.

Carmen Electra

Zvláště u mladých dívek hrozí nebezpečí, že se vzdají své kariéry, protože si představují  svoji budoucnost u tyče.

Ze zahraničních  zdrojů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..