Milovat hip hop může donést smrt!

Víte, jak Vaše dítě tráví volný čas? Jistě, řeknete. Tančí. Ale je všechno vpořádku?

Milovat hip hop může donést smrt

Víte, jak Vaše dítě tráví volný čas? Jistě, řeknete. Tančí. Ale je všechno vpořádku?

V současné době se velké procento rodičů snaží, aby dali včas své děti na různé kroužky, čím dříve se potomci začnou věnovat nějkému sportu či jiné zálibě, tím lépe. Nechytnou se drog, party, gangu atd.

Ale je tomu skutečně tak?

Především, mladý  člověk je velmi snadno ovlivnitelný,  potřebuje idoly, vzory atd. Navíc náležet k nějaké partě nebo společenství znamená pro spoustu mladých perfektní pocit. Necítí se sám, všechno je vpořádku. Idoly mohou být různé.

Hudba je fenomén. Ctít určitý druh hudby a navíc být součástí party, to je prostě ráj na zemi. Mladiství jsou šťastní, rodiče také. Dítě tančí, věnuje se smysluplné zábavě.

Ale pozor. Mezi kluby není jen přátelská atmosféra. Je tam i rivalita. A co hůř. Vznikají určité party, gangy, a to už i v České Republice.

Gangy mají svůj počátek samozřejmě v Americe. V roce 1969 založil Raymond  Wahington gang Baby Avenues, později zvaný Crips, zřejmě chtěl napodobit gang Black Panthers a jeho kriminální skutky, které svého času  hýbaly  Washingtonem.

Původní myšlenka Crips byla spojit mladé lidi, kteří poslouchají a mají rádi hip hop.

Tento gang také  bojoval proti sociálním problémům a bouřil se proti vyšší moci, ale později byl ovlivněn obchodem s narkotiky.

Vznikají ale i další gangy, nepřátelské, mezi gangy panuje rivalita.   Další pohromou je, že stát se novým členem gangu znamená  spáchat nějaký  kriminální čin, nebo si dotyčný musí projít sám nějakým týráním, nebo poškodit nepřátelský gang. . .

Členové gangu Crips nosí modré oblečení. Jejich rivalové ale nosí červené oblečení. Vzájemně se napadají.  Amerika je Amerika, namítnete možná. Přesto někteří čeští fanoušci hiphopové hudby mají své idoly, které se snaží napodobit.  Stalo se i v Čechách, že několik lidí bylo napadeno a skončili v nemocnici. Potkat tedy skupinu dětí s modrými šátky a baseballovými pálkami, je dosti riskantní záležitost. V několika lidech jsou schopni Vás zmrzačit.

Tak se už také stalo. Napadení byli naprosto nevinní lidé, kteří na sobě měli prostě jinou barvu.  Ve špatnou dobu, na špatném místě.

Proč se něco takového děje? Co vede člověka k tomu, že z pocitu síly v partě, za doprovodu hudby, kterou miluje, napadá ostatní?

Vědí rodiče vůbec, že milovat hip hop může donést smrt?

Eva Smolíková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..