Nebezpečné „škrty“ v umění

Diváku, je konec s uměním! V době krize nejsou finance pro umění!

Krátkozraké  a  nebezpečné škrty v umění

Diváku, je konec s uměním! V době krize nejsou finance pro umění!

Arts Council England (Rada umění) znenadání, bez ohlášení zásadně změnil politiku. Ukončil pravidelné financování osmi uměleckých agentur, které měly na starosti  „rozšíření  divácké veřejnosti“   v Anglii.

 

Samozřejmě, že úředníci pro  „rozšíření  divácké veřejnosti“ byli vyhodnoceni, jako „žádná řádná práce“, ale nikdo nečekal, že  Arts Council England by se dohodl na tomto tak radikálním postupu, zvláště poté, co založili umělecké  agentury v partnerství s místními úřady a uměleckými organizacemi.
V době krize se nenajdou  finanční prostředky, které by dovolily financovat všechny umělecké organizace  a ještě agentury pro „rozšíření divácké veřejnosti.“ Je ironií, že právě divácká veřejnost je zapotřebí ještě mnohem více v době recese, aby  zaplnila díru v příjmech uměleckých  společností.

 

Ještě před několika lety tyto agentury pro rozvoj divácké veřejnosti  nebyly dotované granty, ale pracovaly na smlouvu za své služby. Existuje dostatek důkazů, že zajistily  obrovský  vzestup návštěvnosti  a zájmu o umění,  získaly  nové publikum, a podařilo  se jim mnoho úspěšných projektů. Agentury  prozkoumaly a propagovaly techniky  pro zvýšení  publika  a ty jsou nyní  kopírovány a dále rozvíjeny po  celém světě. Ignorování významu  předávání  umění divákům se  zdá pozoruhodně krátkozraké  a nebezpečné  v těchto časech.

 

Reakce jedné z uměleckých  agentur:

 Jako národní organizace, která má  být zcela vyjmuta z dotací, nesouhlasíme s rozhodnutím Arts Council England. Naše organizace je zastupována  profesionálními  autory, kteří pracují ve školách – 1300 umělců je   odhodláno sdílet  své  zkušenosti  s mladými lidmi. Naše  poslání souhlasí přesně s prioritami Rady umění – Arts Council England, a přesto jsme neobdrželi žádné vysvětlení, proč nebudeme financováni příští rok.

Bylo nám řečeno, že nemáme právo na  odvolání, ale určitě máme  právo  stěžovat si co nejhlasitěji na takové řešení.  Pevně ​​věříme, že naše žádost by měla být přezkoumána.

 

Roger Tomlinson

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..