Víte, že ……..

Před časem se představil nový styl kombinující cvičení s tancem – Nike RockStar Workout Hip Hop. Po NRW SOLU tak přišel na scénu další styl, pod kterým je podepsán legendární Jamie King, choreograf takových hvězd, jako jsou Madonna, Pink, Shakira nebo Ricky Martin. Nike RockStar Workout Hip Hop je dokonalou směsí sportovního cvičení a městského tanečního stylu.

Taneční styl Nike RockStar Workout Hip Hop

 

Před časem se představil nový styl kombinující cvičení s tancem – Nike RockStar Workout Hip Hop. Hlavní myšlenka  byla  – jak inspirovat ženy, aby vyjádřily samy sebe a předvést Nikeś Fitness Dance Collection. Po NRW SOLU tak přišel na scénu další styl, pod kterým je podepsán legendární Jamie King, choreograf takových hvězd, jako jsou Madonna, Pink, Shakira nebo Ricky Martin. Nike RockStar Workout Hip Hop je dokonalou směsí sportovního cvičení a městského tanečního stylu. Obsahuje nejnovější prvky převzaté přímo z aktuálních hudebních videoklipů, na kterých Jamie pracoval. „Je to vlastně skupinová zábava trochu jinak. Tanečník a choreograf Yemi Akinyemi tvrdí, že lidé se učí v tomto stylu, jak být osobností, být spokojený sám se sebou a také se učí sportovní disciplíně . „Hip hop je oslavou jedinečného člověka, jeho individuality a svobody. Právě díky tomu má každý při tanci možnost cítit se nepřemožitelný – proto název RockStar,“ dodává. Cvičení čerpá ze současných tanečních i hudebních trendů. Je to prý natolik příjemné, že si člověk, ani neuvědomuje, že cvičí.

Hiphopová kultura vznikla ve velkých městech přibližně v sedmdesátých letech. Taneční parket tehdy tvořily přenosný kazeťák a kus kartonu rozloženého na zemi. V tanci existovalo pouze jedno jediné pravidlo, a tím bylo vyjádřit svůj vlastní styl. „Užijí si všichni – ti, kteří mají rádi choreografii, i ti, kteří preferují spíš jistotu a to, že se naučená sestava nebude každou hodinu měnit,“ říká Yemi.

„Instruktoři sice učí jednoduchou choreografii, záleží ale na každém člověku, jak ji pojme. Nejde o to, aby klientka tancovala stejně jako instruktor, ale aby do toho dala sebe sama,“ upozorňuje.

Se cvičením ve stylu hip hopu můžete začít kdykoli, ať už se cítíte jako naprostý začátečník a amatér, nebo se považujete za krále tanečních parketů. „Není podstatné, jestli znáte nebo neznáte tance, které Nike uvedla před hip hopem. Choreograf neopisoval, hip hop je zase úplně o něčem jiném. Podobné jsou si pouze principy jako rytmizace a etnický nádech,“ tvrdí Yemi. Navíc tanec užijete i mimo tělocvičnu. „Kroky a pohyby, které se naučíte, klidně můžete použít i ve víru sobotní noci,“ dodává Yemi.

Pokud chcete vyzkoušet tento styl Nike RockStar Workout Hip Hop zkuste na stránkách www.fitnesclusb.cz  najít ten pravý fitness klub pro Vás a poptat se.

Inspirováno fitness cluby

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..