Tři otázky pro Jiřího Ježka

Soutěžící StarDance 2024

Jiří Ježek

Nejúspěšnější cyklista paralympijské historie, z her má doma celkem jedenáct medailí, z toho šest zlatých. Šestkrát se také stal mistrem světa. Jako jediný handicapovaný cyklista byl oficiálně pozván na časovku Tour de France. Profesionální kariéru ukončil v roce 2017, je členem Českého klubu fair play. Vydal autobiografickou knihu Frajer. Podporuje charitativní projekty a přispívá k rozvoji sportu.  

 

TŘI OTÁZKY PRO JIŘÍHO JEŽKA:

 

Proč jste přijal pozvání do StarDance?

Chci překonat sám sebe, nikdy jsem pořádně netancoval. A druhá věc je, že StarDance mám coby divák moc rád, vždycky jsem se na přenosy díval. Soutěží prošlo spoustu mých kamarádů a všichni říkali, že to je nádherná zkušenost, hlavně díky skvělé partě, která se kolem toho pořadu utvoří. To chci zažít.

Jak velká to pro vás bude výzva, věnovat této soutěži bezmála půl roku života? 

Výzvou bude tanec, protože sice tancuju rád, ale jen když to nikdo nevidí. Třeba sám doma. A navíc je tu ten můj handicap, jsem zvědavý, jak jednotlivé tance s protézou zvládnu, ale věřím, že se s tím poperu. Výzvy mám rád a možná teď po konci profesionální cyklistické kariéry už nějakou novou potřebuju. A tahle je vážně obrovská. Samozřejmě budu věřit taneční partnerce, že mi dá tu nejlepší možnou školu a pak ukážu to, co natrénujeme. Je to jako ve sportu, kdy se člověk čtyři roky připravuje na olympiádu a pak to má v jeden moment prodat. Tady rozhodne ta jedna chvíle na tanečním parketu.

Co očekáváte, že vám StarDance přinese? Co chcete, aby vám dala?

Chtěl bych, aby mi dala ty krásné zážitky, o kterých všichni mluví, aby mi dala nová přátelství a aby mi dala nádhernou, nezapomenutelnou zkušenost do konce života.

Foto: Anna Marie Baráková

Vendula Krejčová, Česká televize

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..