Cirkuzkus pobaví nejen štamgasty La Putyky

Chystá se i akrobacie na bagru

Připravte se na neuvěřitelné akrobatické kousky, pohyb na hraně a další dobrodružství – olomoucké Divadlo na cucky chystá čtvrtý ročník přehlídky Cirkuzkus! Letos se akce koná od 30. května do 2. června. V amfiteátru Letního kina se představí již tradičně špičky české novocirkusové scény Cirk La Putyka a Losers Cirque Company, na Dolním náměstí vystoupí slovenský soubor Kaukliar se skutečně originální show na bagru. Diváci se mohou zapojit i do workshopů s vystupujícími umělci.

Nová tradice vznikla v prvním covidovém roce 2020, kdy Divadlo na cucky pozvalo do Olomouce Cirk La Putyka. „Pro velký zájem se novocirkusový soubor o rok později vrátil, tentokrát už do programu prvního ročníku naší nové přehlídky,“ připomněl vznik oblíbené open-air akce mluvčí Divadla na cucky Zdeněk Vévoda. Ten jménem organizátorů představil také program přehlídky, který se odehraje ve čtyřech dnech na přelomu května a června: „Vše začne na Dolním náměstí, kde ve čtvrtek 30. května vystoupí slovenský soubor Kaukliar. Myslíme si, že pokud se dřív většina kolemjdoucích alespoň na chvíli zastavila u akrobatických čísel v centru města, tak letos ustrnou zaručeně všichni. Show Robošov bude ukázkou akrobacie stavebních dělníků na bagru.“ Mimořádně zábavná podívaná se na náměstí odehraje v 18 hodin, vstupné se nevybírá.

O den později už budou fanoušci nového cirkusu očekáváni v Letním kině, kam přijedou Losers Cirque Company. „Ti tentokrát spolupracovali s vítězi prvního ročníku televizní soutěže Česko Slovensko má talent – akrobatickým duem DaeMen, a s choreografem Jarkem Cemerkem,“ popsal Vévoda. Společné dílo s názvem The Losers připomene, že kromě výher přináší život také prohry a člověk se může snadno stát „lůzrem“ také na poli lásky, vždy má ale naději osud zvrátit.

Navazující první červnový víkend pak bude pod dómskými hradbami patřit Cirku La Putyka. Ten sem přijede oprášit momentky z (ne)obyčejné české hospody, které má pod názvem „La Putyka“ v repertoáru už patnáctým rokem. Pořadatelé zvou na milostný příběh, rvačku, potácení štamgastů i břinkající kapelu pod dohledem svérázného hostinského. „La Putyka bude vhodnou zábavou i pro celé rodiny, které v Letním kině mohou oslavit sobotní Den dětí. Titul je doporučen divákům od 7 let,“ upozornil Vévoda. Stejný kus pak Cirk La Putyka odehraje i na závěr přehlídky, v neděli 2. června.

Zájemce, které nový cirkus natolik fascinuje, že nevydrží představení pouze sledovat, oslovuje Divadlo na cucky nabídkou workshopů. „Vždy se snažíme o co nejbližší kontakt profesionálních umělců s diváky, letos tomu nebude jinak. Kompletní program zveřejňujeme postupně na našich webových stránkách www.nacucky.cz. Zde jsou také dostupné i vstupenky na jednotlivé akce, případně je lze zakoupit v síti Ticketportal. Za výhodnější first minute cenu až do 16. května,“ uzavřel Vévoda.

Záštitu nad akcí převzal náměstek primátora statutárního města Olomouce pro oblast školství, cestovní ruch a kultury Mgr. Viktor Tichák, Ph.D.

Foto: Cirkuzkus

Zdeněk Vévoda

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..