Dáma roku 2023

Zvítězila žena, která porazila vážnou nemoc

Jako bájný Fénix z popela v roce 2020 vstala Hana Steinbergerová (66) z Pleteného Újezda. Tehdy jí byl odstraněn velký nádor z mozku a nikdo netušil, zda zákrok přežije. Nakonec vše dobře dopadlo. Tedy až na to, že došlo k poškození očního nervu. Paní Hana se rozhodla, že se nebude litovat a schovávat v ústraní, a přihlásila se do soutěže Československá Dáma roku 2023. Tu ve finále vyhrála!
 
V pražském Divadle Bez Hranic se o první místo ucházelo 12 finalistek. Konkurence byla velká! „Letos se mi rozhodovalo velice těžko. Zaujala mě většina soutěžících, což se mi stalo poprvé v historii,“ řekl zpívající spisovatel Richard Sacher, který byl jako tradičně členem poroty. „Vítězka mě fascinovala svým sportovním výkonem. To bych nedala, ani kdybych se rozkrájela,“ prohlásila porotkyně, zpěvačka Marie Pojkarová, která stejně jako Richard Sacher zazpívala během doprovodného programu.
„Smekám před všemi finalistkami, já bych nesoutěžila ani náhodou,“
svěřila se doktorka Kateřina Cajthamlová, jež zasedla do poroty a předávala hlavní cenu. „Mě také mile překvapila většina dam. Kdo mě ale uchvátil, tak svým hlasem Marie Pojkarová. Podle mě je to nejlepší současná countryová zpěvačka. A také musím pochválit Richarda Sachera za jeho letošní singl Jsi moje holka. Je to ideální letní hit. Kdybych měl vlastní rádio, hrál bych Marii s Richardem každý den,“ nešetřil chválou objevitel Lucie Bílé, hudebník Petr Hannig.
Vítězka Hana Steinbergerová nejdříve dojala porotu i diváky v sále svým životním příběhem a následně všem vyrazila dech perfektní gymnastickou sestavou. „Postavu by jí mohla závidět nejedna teenagerka,“ uznal moderátor večera, herec Miroslav Šimůnek. Předpokládaná favoritka, pražská turistická průvodkyně Soňa Klapková (59), připomínající herečku Emílii Vášáryovou, skončila na druhém místě. Třetí byla bývalá kulturistka Monika Šlosrová (56) z Prahy.
Některé finalistky překvapily  svým tanečním vystoupením.
„Nečekala jsem, že několik dní před Vánoci tak rychle vyprodáme divadlo. Příští rok budeme muset pronajmout větší prostory. Jsem mile překvapená a zároveň nadšená z toho, že se galavečer vydařil nad očekávání,“ prozradila Lucie Junková ze společnosti StockholmDream Production, která soutěž Československá Dáma roku 2023 pořádala ve spolupráci s dobročinným spolkem Galerie Silných Srdcí.
Foto: Dušan Prouza
Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..