Branické pověsti

Unikátní site specific projekt

BRANICKÉ POVĚSTI

20. 10. | 19:00 a 20:30

Braník byl vždy zvláštní místo. Místo, kde se žilo u řeky a s řekou.

Zbystřete! Pověsti o Braníku, o místě plavců, vorařů, víl, vodníků, bludiček, močálů a slatin se vrací do BRAVA!

Vydejte se do tajemných a běžně nepřístupných prostor Branického divadla a potkejte oživlé legendy Braníku. Zveme vás na představení, které je jedinečným site specific propojením nového cirkusu a živého vyprávění – storytellingu.

Na hodinové cestě bude vaším průvodcem vypravěč Justin Svoboda. Společně projdete naší kavárnou přes zákulisí, herecké šatny a jeviště až do foyer. Po cestě budete svědky akrobatických triků, které uvidíte pár kroků od sebe z netradičních úhlů a perspektiv. Na závěr cesty se můžete občerstvit a zaposlouchat se do zpěvu Sáry Milfajtové s živou hudbou Kirilla Yakovleva.

„Základním principem site specific projektů je vykročení z klasického divadelního formátu a prostoru. Snaha o vytvoření uměleckého díla přesně na míru lokaci, ve které se odehrává.

A naším cílem je využít vnitřní prostory divadla jako kulisu a diváka provázet dějem pomocí storytellingu. Vše se pak odehrává kolem nich, mezitím co oni prochází se svým vypravěčem. Formou poutavého vyprávění mystických příběhů, děje tvořeného prvky nového cirkusu, hudby, zpěvu a lightdesignu, představíme divákům neopakovatelný zážitek.“

Principál Losers Cirque Company a umělecký šéf Divadla BRAVO! Petr Horníček

Iveta Bláhová
pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..