Neopakovatelná taneční show divadel představila letošní soutěžící

VII. ročník Roztančeného divadla

Projekt Roztančené divadlo z dílny autorské dvojice Martin Šimek & Tereza Řípová se před sedmi lety poprvé představil v Městském divadle Mladá Boleslav. V sobotu 25. listopadu se na stejném místě uskuteční již VII. ročník, který nabídne průřez hitů ze sedmdesátých let. Moderátorskou dvojicí budou Petr Mikeska a Jitka Asterová. Do poroty usednou bývalí reprezentanti této exkluzivní soutěže herci Berenika Kohoutová, Jan Řezníček, zpěvačka Anna Julie Slováčková, dále pak herečka Petra Hřebíčková a moderátor Josef Mádle.

Jednotlivé divadelní scény budou reprezentovat Lucie Pernetová a Jakub Vodička za divadlo Studio DVA, Hana Holišová a Martin Šimek za Letní scénu Musea Kampa, Magdalena Jirounková a Jáchym Rauš za Městské divadlo Mladá Boleslav, Ladislav Korbel a Veronika Jirků za Divadlo Hybernia, Lukáš Rous a Anička Štučková za Divadlo Na Fidlovačce a Václav Šanda a Tereza Řípová za Činoherní klub.

V Praze se VI. finálový večer uskuteční o pár týdnu dříve, tedy v neděli 15. října v Divadle na Vinohradech. Ponese téma “The best of” neboli The Greatest Hits. Večerem provedou moderátoři Jan Řezníček a Marcela Augustová. Do poroty zasedne vítězka loňského ročníku Anna Fialová, herečky Zlata Adamovská a Taťána Medvecká, herec Petr Štěpánek nebo zpěvák Peter Pecha.

O titul královny nebo krále roztančeného jeviště pro nadcházející sezónu se utkají  Sára Rychlíková a Matěj Svoboda za Divadlo Na Vinohradech, Jitka Asterová a Adam Jakubčík za Divadlo Na Jezerce, Jana Stryková a Adam Kormoš za divadlo Studio DVA, Zdeňka Žádníková a Kryštof Pallas za Dejvické divadlo, Prokop Zach a Eliška Stehnová za Divadlo Bez Zábradlí, Petr Vršek a Julie Rezková za Studio Ypsilon, Jan Fanta a Kamila Burešová za Divadlo Radka Brzobohatého a Kryštof Krhovják a Tereza Dědík za Městská divadla pražská.

„Jsme moc rádi, že jak pražský, tak i mladoboleslavský ročník letos opět nabídne divákům skutečnou podívanou. Jednak se nám podařilo dát dohromady silné složení tanečníků a samozřejmě také soutěžících herců a hereček. Neopakovatelnou show umocní živá hudba kapely Jakuba Žídka Gin in jam. Výkony všech účinkujících musí splňovat požadavky projektu, tedy propojení divadla (příběhu, show) a tanečního umění” doplňují autoři a pořadatelé projektu Martin Šimek & Tereza Řípová, kteří samozřejmě nebudou chybět na tanečním parketu.

Nikol Kouklová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..