Ochutnávka KoresponDance

Předprodej vstupenek je zahájen!

Drazí příznivci pohybových žánrů a festivalu KoresponDance,

také už se těšíte, až letošní festival otevře své brány a ukáže, jaké laskominy si pro vás tentokrát připravil? Dneska vám opět pár z nich naservírujeme 😊

Jak už víte, 11. ročník vsadil na téma Architektura a krajina, protože věřte nevěřte, taneční a cirkusové umění má k architektuře velmi blízko, což také dokáže výběr letošních umělců. V Praze půjdeme ve stopách architekta Karla Pragera, jeho pravých úhlů, ocele a skla, ve Žďáře naopak oslavíme soulad geometrických křivek s krajinou, s nimiž pracoval Jan Blažej Santini.

Pro osvěžení paměti připomeňme, že pražský festival je už doslova za dveřmi a přivítá nás 27. června v prostranství Pragerovy kostky, sídla CAMP – Centra architektury a městského plánováníA vstup je volný! Minule jsme vás trochu mystifikovali a přidali o jeden festivalový den ve Žďáře navíc. KoresponDance se zde ale správně uskuteční mezi 13. a 16. červencem. Máme pro vás dobrou zprávou, a tou je možnost nákupu vstupenek v předprodeji, který jsme již zahájili. Festivalové pasy tak můžete podle vašich preferencí objednat přímo v síti GoOut nebo v sekci VSTUPENKY na webu festivalu.

A co speciálního budeme letos servírovat?

Vedle stálice, breakdancera Kristiána Mensy alias Mr. Krisse nás V PRAZE poctí svou návštěvou pohybový umělec Ruben Chi. Ten mimo jiné přiveze špičkovou free style performance s názvem Qi, která bude jeho autobiografickou zpovědí, kombinací hip hopu, vážné hudby a čínské filosofie. Ruben si na scénu přizve další čtyři hiphopové tanečníky, takže se můžete těšit na opravdu barvitou taneční show!

Velkým hitem pražského festivalu bude vystoupení Yin Zéro tanečníků a žonglérů Compagnie Monad, jejichž tanec propojí architekturu s pohybovým uměním. Zažijete hypnotický taneční zážitek plný protikladů, zažijete Pragera proti Santinimu, jež se spojí ve smysluplný celek, ale také virtuózní žonglování!

PROGRAM VE ŽĎÁRU bude ve velké míře chutnat po Santinim a jeho geniální práci s posvátnou geometrií. Nabídne prvotřídní představení napříč žánry, mezi hlavními hvězdami francouzskou tanečnici, choreografku a performerku Beatrice Massin s ansámblem Cie Fetes Galantes. Vedle projektu Rekviem – Veselá smrt, který zavítá na Santiniho Dolní hřbitov, bude patrný její tvůrčí rukopis v klíčovém projektu letošního festivalu s názvem Rezonance. Spojení její taneční skupiny a populárního hudebního tělesa Collegium 1704 dá vzniknout neopakovatelnému hudebnímu i spektakulárnímu zážitku v prostředí poutního sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře.

KoresponDance se od svého začátku soustředí na zapojení různých sociálních skupin do pohybového umění a nejinak tomu bude i letos. Ferst Dadler kráčí je speciální komunitní projekt inspirovaný Santiniho architektonickými principy a příběhy míst a lidí, který vznikl letošnímu festivalu na míru. V tvůrčím dialogu propojí umělce a několik místních komunit. Přijďte a nechte si povyprávět něco o Santinim…

Co více můžete od festivalového menu očekávat? Podívejte se sami, kompletní nabídku servírujeme na webu festivalu v sekci PROGRAM.

Zůstaňte s námi, těšíme se na vás!

Váš KoresponDance 

Seznamte se s programem festivalu pohledem
a podívejte se na aktuální trailer

 

Barbora Hajná

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..