KoresponDance zve do Prahy i do Žďáru

Špičkový program!

Obrysy programu 11. edice festivalu KoresponDance se nám rýsují čím dál zřetelněji, a tak již nazrál ten správný čas, abychom se s vámi podělili o jeho podobu a jména letošních headlinerů.

Opět si užijete šest dní nabitých současným tanečním a pohybovým uměním i novocirkusových performance. Ani letos nebudete ochuzeni o mnoho tuzemských a především zahraničních site-specific a in-situ projektů, z nichž mnohé budou u nás uvedeny vůbec poprvé. Dále se můžete těšit na komunitní projekt, filmové projekce, hudební show, workshopy či diskuse a především na spoustu zábavy a letního povyražení! Vezměte s sebou i děti, také se budou bavit!

Festival KoresponDance dbá na propojování různých oborů a svou interdisciplinaritu letos projeví skrze téma „Architektura a krajina“. Pražský festival oslaví 100. výročí narození významného architekta Karla Pragera. Žďárský program se pak ponese ve jménu velikána Jana Blažeje Santiniho a jeho 300. výročí úmrtí. Přítomní umělci skrze pohybové umění poukáží na jejich principy a odlišnost jejich vizí.

Pražská představení budou laděna do street dance a nového cirkusu, na festivalu ve Žďáru pak bude zastoupen neméně špičkový program napříč žánry.

27. června, CAMP – Centrum architektury a městského plánování


Do Prahy zavítá belgická skupina Circumstances, francouzští Compagnie Monad a pozoruhodný čínsko-nizozemský street dancer Ruben Chi. Součástí odpoledního programu budou rovněž workshop a moderované diskuse s umělci po představeních.

13.–17. července, Žďár nad Sázavou


Žďárský KoresponDance nabídne prvotřídní vystoupení, což jistě zaručí návštěva francouzské tanečnice, choreografky a performerky Beatrice Massin s ansámblem Cie Fetes Galantes. Vedle představení Requiem – Veselá smrt bude dalším jejich horkým želízkem v ohni spolupráce s populárním hudebním uskupením Collegium 1704 v impozantním prostředí poutního „Santiniho“ kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře. Neméně lákavé bude vystoupení ceněné experimentující performerky a akrobatky Elišky Brtnické, v němž sehrají prim architektonické objekty.

Dále vás potěší taneční či cirkusové formace Collectif La Méandre, Manolo Alcantara, Marta & Kim nebo BeInternational. Kristián Mensa se svou soutěží KoresponDance Battle zavítá poprvé do Žďáru. Program z Prahy si opět zopakují tanečník a choreograf Ruben Chi i žongléři Compagnie Monad. Na míru festivalu vznikne speciální komunitní projekt Ferst Dadler kráčí.

Vedle workshopů a diskuzí pro odborníky i laické nadšence hlavní program dále doplní tradiční dětská představení projektů Škola tančí a Tvořivý tábor pro děti i dospělé. Rozšíření programu o taneční filmy se v posledních ročnících ukázalo natolik úspěšné, proto i tentokrát přineseme letní taneční kino.

Předprodej vstupenek na festival ve Žďáru nad Sázavou bude zahájen zhruba na konci května, vstup na pražskou část bude volný. Bližší informace jsou průběžně zveřejňovány na našem webu a na sociálních sítích.

KoresponDance, Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..