Cirkuzkus 2023 v Letním kině

To nejlepší – Cirk La Putyka, Losers Cirque Company a Clara Larcher v Divadle na cucky

Divadlo na cucky přiváží nový cirkus do Olomouce už tradičně. Přehlídka s názvem Cirkuzkus 2023 pobaví diváky v termínu 8. až 11. června v areálu Letního kina, ale i na Dolním náměstí. Vystoupí Cirk La Putyka, Losers Cirque Company nebo italská akrobatka Clara Larcher. Zájemci si budou moci vyzkoušet novocirkusové dovednosti v rámci workshopů.

Produkční tým Divadla na cucky zve soubory, věnující se převážně akrobacii, pestrým choreografiím a fyzickému divadlu, do Olomouce od léta 2020. Tehdy tak reagoval na covidová omezení. Letos se akce uskuteční v druhém červnovém týdnu a nabídne čtyři večerní představení, čtyři workshopy a večerní DJ set. Cirk La Putyka odehraje svoji show BOOM vol. 2 hned dvakrát – na jevišti se setkají umělci z La Putyky a z kyjevské cirkusové a divadelní akademie. „BOOM sklidil mimořádný úspěch na Fringe festivalu v Edinburghu a od počátku předprodeje je o něj obrovský zájem. Na programu máme ale i neméně divácky zajímavý, doslova strhující akrobatický muzikál Nebesa ansámblu Losers Cirque Company, na němž se podílí renomovaná taneční skupina 420PEOPLE a pěvecký sbor Maranatha Gospel Choir. Na tyto highlighty v Letním kině pak navážou workshopy parkouru, závěsné nebo párové akrobacie, a to přímo s vystupujícími umělci,“ upřesnila ředitelka Divadla na cucky Alžběta Kvapilová. Přehlídku zahájí Italka Clara Larcher na Dolním náměstí ve čtvrtek 8. června v 17 a 20 hodin představením Araké, které bude přístupné zdarma.

„Cirkuzkus láká nejen olomoucké publikum. Registrujeme zájemce o vstupenky z celého regionu, ale jde i o pražské diváky. Ti mají často problém v hlavním městě najít nevyprodané reprízy zmíněných titulů, jindy si možná chtějí udělat jarní výlet do Olomouce a spojit jej s kulturním zážitkem,“ dodala Kvapilová. Vstupenky na představení v Letním kině a doprovodné workshopy lze zakoupit na webu divadla www.divadlonacucky.cz nebo v síti Ticketportal.

Zdeněk Vévoda

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..