Best of the Best

V Praze se uskuteční unikátní taneční událost, své síly poměří ti nejlepší z nejlepších

V sobotu 10.6. se v Praze sejdou tanečníci z celé České republiky, aby si poměřili své síly na taneční soutěži Best of the Best. Ta je unikátní díky svému formátu, tanečníkům totiž nabídne platformu ukázat své umění v tom nejlepším možném světle. Na soutěži taneční skupiny využijí audiovizuální techniku, projekci na nadstandardně velké LED obrazovce a profesionální práci se světlem. Díky těmto prvkům čeká diváky jedinečný zážitek z moderního tance. Na taneční soutěž v sobotu navážou workshopy pro tanečníky v neděli 11.6.

Best of the Best je nová taneční soutěž, která do Česka přivádí české i mezinárodní hvězdy moderního tance, jako je například Meech z Francie, Miguel Antonio z USA, Simon Šinka ze Slovenska nebo Mauro van de Kerkhof z Holandska. Ti a mnozí další zasednou v její porotě, vyberou ty nejlepší z nejlepších a pomohou tak tanečníkům u nás růst.

Vize Best of the Best je posunout úroveň taneční scény v Česku a přiblížit ji i lajkům. „Chceme, aby tanečníci měli co možná nejlepší zázemí a zároveň, aby se moderní choreografie staly populárnější u široké veřejnosti. Věřím, že můžeme přitáhnout pozornost i netanečníků. Toto je například v Americe nebo Brazílii běžné, tak proč ne tady,“ dodává Allan Lemaja jeden ze zakladatelů a profesionální tanečník a choreograf.

Taneční skupiny se mohou přihlašovat skrze webové stránky bestofthebest.cz, a to do 28.5.2023. Široká veřejnosti si vstup zakoupí přímo na místě v den akce. Na soutěžní den navazují vzdělávací workshopy se zástupci poroty. Ty jsou určené jednak pro soutěžící, ale také pro všechny taneční nadšence. Proběhnou v neděli od 10:00 v Dancers Clubu na pražském Žižkově. Své zkušenosti tam předají tanečníci: Miguel Antonio (USA), Simon Šinka (SVK) a Maka (CZE).

Kromě tanečního a uměleckého zážitku si soutěžící odnesou také hezké ceny, a to díky podpoře partnerů, těmi jsou společnosti Sony, Mattoni, Seznam.cz, Red Bull, Lidl, KitKat a Tanec bez hranic.

Dita Vašíčková

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..