Rocková hudba, jak ji neznáte

Do Česka přijíždí Led Zeppelin Symphonic, zahraje hity legendární kapely v doprovodu orchestru

Přestože cesta Led Zeppelin ke slávě nebyla jednoduchá, patří dnes mezi nejznámější hudební skupiny vůbec. Na tento ikonický odkaz nyní navazuje Led Zeppelin Symphonic, spojení rockové kapely, symfonického orchestru a vynikajících zpěváků. Více než padesátičlenný ansámbl po úspěšně vyprodaných vystoupeních v Londýně a Paříži vyráží na světové turné, ve kterém neminou ani Česko. Led Zeppelin Symphonic vystoupí 14. května 2023 v Praze v Kongresovém centru a 16. května 2023 v Brně na Výstavišti.

Britská rocková skupina Led Zeppelin vydala své poslední studiové album v roce 1982, to jí však nezabránilo stát se jednou z nejúspěšnějších a nejvýznamnějších kapel v hudební historii. Jejich styl hudby se zakládal na tvrdém, blues-rockovém kytarovém zvuku. Led Zeppelin jsou tak považováni za jednoho ze zakladatelů hard rocku a předchůdce heavy metalu. Typické pro ně byly také extravagantní inspirace z jiných kultur a psychedelické motivy.

Ačkoli kapelu provázela pověst bouřliváků a postrachu hotelových pokojů, svou hudbou ovlivnili celé generace hudebníků a jejich fanoušky. Hudba Led Zeppelin pronikla i do filmu a objevila se v hollywoodských blocbusterech jako Godzilla nebo Thor: Ragnarok.

„Led Zeppelin jsou více než 50 let zbožňováni fanoušky po celém světě, přestože po smrti bubeníka Johna Bonhama v roce 1980 se kapela v podstatě rozpadla. O to větší máme radost, že si diváci mohou nejslavnější hity této rockové skupiny užít naživo, prostřednictvím Led Zeppelin Symphonic. Do Česka zavítají nejlepší britští zpěváci a hudebníci, aby dál nesli odkaz Led Zeppelin,“ uvádí Květa Havelková za pořadatele akce JVS Group.

Neobvyklé spojení

Vystoupení Led Zeppelin Symphonic představují poctu legendární britské rockové kapele. Na jednom pódiu se sejde přes 50 umělců, aby spojením rockové hudby a symfonického orchestru vytvořili pro fanoušky Led Zeppelin jedinečný zážitek.

Zpěváky Jesse Smithe a Petera Eldrige, kteří se v rodné Velké Británii podílí na řadě hudebních projektů, doprovodí rocková kapela a symfonický orchestr pod vedením Richarda Sidwella. Ten stojí také za světově úspěšným projektem Queen Symphonic s hity neméně legendárních Queen.

Led Zeppelin Symphonic po úspěšně vyprodaných koncertech v Londýně a Paříži vyráží na světové turné, dorazí i do Česka. V Praze vystoupí v neděli 14. května 2023 v Kongresovém centru, o dva dny později zahrají na brněnském Výstavišti. Diváci se mohou těšit na 25 nejznámějších písní kapely Led Zeppelin v neotřelém podání. Nebudou chybět hity jako Whole Lotta Love, Black Dog, Kashmir, Rock & Roll, Dazed & Confused a samozřejmě Stairway To Heaven.

Koncert přiváží našim posluchačům producentská a promotérská agentura JVS GROUP, která již od roku 2000 baví své publikum a stala se jedním z největších středoevropských producentů v oblasti zábavy.  Zprostředkovává nejen velké koncerty, jako byla série koncertů Ennia Morriconeho, Hanse Zimmera, Mireille Mathieu nebo Kelly Family, ale soustředí se také na světové výstavy. V České republice, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku prezentuje velkolepé výstavy velkých zahraničních produkcí: Tutanchamon, Titanic, Bodies, Mumie světa, Poklad Inků a také největší touringovou výstavu o pilotovaných letech do kosmu Cosmos Discovery, která je momentálně otevřená v Bratislavě.

Vstupenky jsou již nyní v prodeji v síti Ticketportal.cz.

Soňa Hanušová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..