Týden kultury na Valašsku

Stašová a Frej, Vydra, Hrušínský i Dušek

Devět divadelních představení během sedmi dnů v netradičním prostředí cirkusového šapitó uprostřed Beskyd: takový bude 6. ročník charitativního festivalu Týden kultury na Valašsku, který se uskuteční 18. až 24. srpna ve Velkých Karlovicích, a vy si tak můžete třeba rovnou hned naplánovat netradiční (nejen) kulturní dovolenou…

Festival opět představí řadu atraktivních titulů a známých herců. Stejně jako loni jej zahájí legendární Divadlo Bez zábradlí, které přiveze komedii Blbec k večeři s hvězdným hereckým obsazením v čele s Václavem Vydrou, Josefem Cardou a Rudolfem Hrušínským. Představení v režii Jiřího Menzela je léty prověřený divácký hit, na repertoáru je už téměř čtvrt století.

V dalších dnech se diváci mohou těšit na Simonu Stašovou a Ladislava Freje v romantické komedii Na Zlatém jezeře, která je zase velmi známá i z filmového zpracování a jejíž hlavní protagonisté Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za herecké výkony Oscara.

Malé Divadlo Komedie přiveze do Velkých Karlovic představení 1+1=3, které bylo v minulosti nejvýše hodnoceno návštěvníky, a tak se na jejich přání po pěti letech opět vrací. Poprvé se na festivalu představí spolek Pantheon s komedií Benátky pod sněhem v hlavní roli s Mírou Noskem a uskuteční se opět i dvě představení pro děti.

Zlatým hřebem budou tři vystoupení Jaroslava Duška, který se na festival se Čtyřmi dohodami a Pátou dohodou vrací každý rok a mívá pravidelně vyprodáno.

Párty pod širým nebem i v šapitó

Vedle lákavého programu dodává festivalu neobyčejnou atmosféru i místo konání. Speciálně kvůli této události bude v údolí Léskové pod Spa hotelem Lanterna opět vztyčeno cirkusové šapitó, kolem něhož vznikne párty zóna s občerstvením, posezením pod širým nebem a živou muzikou.

Speciální nabídku připravil k Týdnu kultury karlovický Spa hotel Lanterna. Ubytovaní hosté mají v ceně pobytu během festivalu jednu volnou vstupenku na noc a pokoj.

Festival se letos koná již pošesté. V minulých pěti ročnících přinesl na dobročinné účely již téměř milion korun, které byly rozděleny mezi mobilní hospic Strom života a potřebné rodiny z Velkých Karlovic.

Program Týdne kultury na Valašsku:

  1. 8. – Divadlo Bez zábradlí: Blbec k večeři (V. Vydra, J. Carda, R. Hrušínský)
  2. 8. – Agentura Harlekýn: Na Zlatém jezeře (S. Stašová, L. Frej)
  3. 8. – Divadlo NAVĚTVI: Kouzla skřítků
  4. 8. – Pantheon production: Benátky pod sněhem (M. Nosek a další)
  5. 8. – Loutkové divadlo Ostrava: Hrnečku, vař!
  6. 8. – Malé Divadlo Komedie: 1+1= 3
  7. 8. – Jaroslav Dušek: Čtyři dohody
  8. 8. – Jaroslav Dušek: Pátá dohoda
  9. 8. – Jaroslav Dušek: Čtyři dohody

Více informací a prodej vstupenek: www.tydenkultury.cz

Zuzana Rybářová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..