AND ČR pořádá mezinárodní seminář

Statut umělce, minimální honoráře a odměny umělců, vztah zřizovaného sektoru a další témata

Asociace nezávislých divadel ČR pořádá ve spolupráci s Evropskou asociací nezávislých scénických umění (EAIPA) mezinárodní hybridní seminář na aktuální témata nezávislého sektoru v Evropě
Seminář proběhne 9. června od 15:00 v divadle Alfred ve dvoře a bude veřejně streamován na YouTube kanálu asociace

 

Seminář se bude zabývat tématy jako je statut umělce, minimální honoráře a odměny umělců, vztahem zřizovaného a nezávislého sektoru, ale i tématem genderové vyváženosti, nebo v současnosti hodně diskutovaným tématem bezpečného pracovního prostředí a zneužívání moci. K jednotlivým tématům budou hovořit odborníci z českého i zahraničního kulturního sektoru. Z českých například matematik, ekonom a dramatik René Levínský, dále zástupce organizace Konsent nebo ředitelka Tance Praha Yvona Kreuzmannová. Ze zahraničí zástupkyně rakouské asociace nezávislých divadel Esther Baio, německá kulturní manažerka Annemarie Shorcht zastupující kulturní centrum Tafelhalle v Norimberku nebo německý kulturní manažer a výzkumník Thomas Fabian Eder. U každého tématu bude prostor na diskuzi, kterou bude moderovat redaktor, moderátor a editor kulturní redakce zpravodajství České televize Mario Kubaš.

Seminář je financovaný z fondů EHP a Norska a navazuje na valnou hromadu Asociace nezávislých divadel. Ta proběhne ten samý den dopoledne a její součástí bude kulatý stůl na téma Nezávislé divadlo v regionech. Debata zástupců kulturní obce má za cíl zmapovat současnou situaci v České republice. Na všechny tyto aktivity naváže Asociace nezávislých divadel v roce 2023 konferencí, kterou připraví ve spolupráci s EAIPA, a zúčastní se jí desítky českých i zahraničních odborníků z oblasti kultury.

Lenka Bočková
pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..