DOTAZNÍK i pro vás

Ekonomická a sociopolitická situace v evropských nezávislých divadlech – evropský průzkum

Vážení čtenáři TANEČNÍHO MAGAZÍNU,

tímto bychom vás chtěli požádat o účast v dotazníku evropské komunity nezávislých scénických umění. Vaše účast je pro úspěch této studie potřebná.

Průzkum nám poskytne cenné informace, které pomohou zlepšit životní a pracovní podmínky umělců na celém kontinentu.

Aby byla data z této mezinárodní studie srovnatelná, rozhodli jsme se předložit vám tento dotazník v angličtině. Přečtete si, prosím, níže doplňující informace, ze kterých zjistíte odpovědi na všechny otázky, které by vás během vyplňování dotazníku mohly napadnout. Pokud odpověď na svou otázku nenajdete, kontaktujte přímo mezinárodní autory dotazníku na: T.Eder@campus.lmu.de, případně nás na: info@andcr.cz (Asociace nezávislých divadel ČR).

Dovolte několik důležitých vysvětlení

1. Role

Výzkumu se můžete účastnit jako jednotlivec nebo organizace. Na začátku dotazníku si zvolíte, v jaké roli ho chcete vyplnit. Jednotlivci mají jiné otázky než organizace. Můžete být také jednotlivec zastupující jednu nebo více organizací; v tomto případě vyplňte dotazník jednou jako jednotlivec a jednou za každou organizaci, kterou zastupujete.

Pro jednotlivce:

(V případě organizace pokračujte v dotazníku na stranu 2.)

Otázky 2 až 9, 11 až 13, 15 a 18 až 21 nám připadají jednoznačné. Pokud s nimi potřebujete pomoci, kontaktujte, prosím, přímo autory dotazníku.

10. Sociální pojištění

Zajímá nás, zda máte sociální pojištění. Sociální pojištění nebo sociální zabezpečení jsou zastřešující pojmy také pro: zdravotní pojištění, penzijní pojištění, podporu v nezaměstnanosti a další dávky. V každé zemi tento termín znamená něco jiného. Nepotřebujeme podrobnosti, chceme pouze vědět, zda jste sociálním systémem své země obecně chránění.

14. Interakce a vzájemná propojenost v organizační sféře nezávislých scénických umění

Zajímá nás vzájemná propojenost této sféry. Sdělte nám, prosím, jak se zapojujete do spolupráce a komunikace s dalšími „hráči“ v této oblasti. 

16. Měsíční hrubá mzda

Tato otázka je pouze pro zaměstnance, na umělce na volné noze ji často nelze vztáhnout. Částku, prosím, uveďte ve své místní měně.

17. Roční příjem

Vzhledem k výpadkům příjmů, které se v roce 2020 vyskytly kvůli pandemii koronaviru, uveďte raději odpověď za roky 2019 a 2020. . Uveďte, prosím, částku ve své místní měně.

22. Prosazování zájmů

Sdělte nám, prosím, zda se cítíte veřejně zastoupeni a jak se angažujete v prosazování zájmů na místní i celostátní úrovni.

Pro organizace:

Otázky 2,3,5 až 8, 11 a 14 až 18 nám připadají jednoznačné. Pokud s nimi potřebujete pomoct, kontaktujte, prosím, přímo autory dotazníku.

4. Právní status

Pokud svůj právní status znáte jenom ve svém jazyce, podívejte se, zda ho nelze zařadit pod některou z uvedených možností. Pokud ne, uveďte ho, prosím, ve svém jazyce do políčka za slovem „Jiné“.

9. Interakce a vzájemná propojenost v organizační sféře nezávislých scénických umění

Zajímá nás vzájemná propojenost této sféry. Sdělte nám, jak se zapojujete do spolupráce a komunikace se svými kolegy a také dalšími institucemi.

10. Zaměstnanost v roce 2019

V roce 2020 přinesla pandemie koronaviru spoustě organizací velké výzvy. Chceme zjistit, v jakých faktorech se to projevilo, proto se ptáme i na čísla z minulého roku.

12. Prosazování zájmů

Sdělte nám laskavě, zda se cítíte zastoupeni a jak se angažujete v prosazování zájmů na místní i celostátní úrovni.

13. Produkce a obecenstvo v roce 2019

V roce 2020 přinesla pandemie koronaviru spoustě organizací velké výzvy. Chceme zjistit, v jakých faktorech se to projevilo, proto se ptáme i na čísla z minulého roku.

Uzávěrka dotazníku je 25. ledna 2021.

Předem děkujeme za spolupráci.

Sdílet

Kontakt: info@andcr.cz

Asociace nezávislých divadel ČR, z. s.

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..