PQ a kultura v karanténě

Hned několik informací ke kulturním událostem v době mimorádných opatření

Scénografie v čase sociální izolace:

edukativní platforma PQ Studio

 

Internet již dlouhou dobu nabízí širokou škálu možností okamžitého sdílení takřka čehokoli. Ani scénografie tomu není výjimkou. Nikdy předtím jsme však jako umělci neměli takovou urgentní nutnost rychle změnit úhel pohledu a začít hledat nové kreativní možnosti, jak všech možných digitálních prostředků využít k udržení mezilidského kontaktu. Máme potřebu diskutovat, zkoumat a sdílet nové formy komunikace, které se nám nabízejí během nelehkého období sociální izolace. Našim cílem je objevit nové způsoby, jak sdílet zážitky, které představení, performance a scénografie poskytují. Nechceme vytvářet náhradu za živé akce, chceme reagovat na současnou situaci a vytvořit dočasnou platformu, která může do budoucna sloužit jako rozšíření živých akcí. Jako odrazový můstek využijeme archivů PQ a připomeneme si originální kreativní koncepty z minulých výstav a workshopů PQ. Zároveň vyzýváme vás, abyste se i vy podělili o své nápady, vaše způsoby, jak se s fyzickou vzdáleností vyrovnáváte. Scénografie je založena na sdílené zkušenosti, na výměně emocí prostřednictvím hlubokého spojení s publikem. PQ Studio se tedy ptá: Jak můžeme v době sociální izolace dosáhnout podstaty scénografie pomocí dostupných technologií? Pošlete nám své nápady a sdílejte ty naše!

 

Pro více informací klikněte sem.
Pro další aktuality klikněte sem.

Kultura v karanténě: mimořádný zpravodaj IDU

 

 

 

 

 

Více informací zde.

Projekt EMERGENCE. aktuální informace

 

Plánované aktivity projektu Emergence, které se měly uskutečnit v následujících měsících v Evropě, byly s ohledem k současné pandemii Covid-19 odloženy.

Aktivity pořádané na Taiwanu se uskuteční v květnu 2020 beze změn – mezinárodní workshop a výstava v kulturním centru National Kaohsiung Center for the Arts (Weiwuying).

Pro více informací klikněte sem.
PQ,

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..