PLAMÍNEK opět zářil

TANEČNÍ MAGAZÍN nemohl chybět na velkolepé show tanečních souborů pod vedením neúnavné Lenky Krenkové. Opět dvakrát vyprodaly kulturní dům MLEJN.

Rok se s rokem sešel a v kulturním domě MLEJN, v Praze ve Stodůlkách se opět – prostřednictvím absolventského vystoupení – představil soubor Modern Dance Plamínek. A všechny jeho dílčí skupiny. Dokonce, včetně tancujících maminek a přítelkyň souboru.

Vše bylo profesionálně nasvíceno

Málokdy je divák svědkem tak profesionálně připravené show. A zejména v případě, že nejde o ryze profesionální soubor. Vše, od kostýmů, přes zvuk, osvětlení a skvělou moderaci režisérky a scenáristky večera Lenky Krenkové.

Tančily zde děti ze Žižkova z Prahy 3, z kurzů v Nové trojce, ze Základní školy Lupáčova, ze stejného pražského obvodu, ale i ty ze Základní školy Plamínkové (podle níž se soubor jmenuje), pro změnu z Prahy 4.

Tanečnice na jevišti vylákaly ty z prvních řad až přímo pod samotné pódium

Zakladatelka a vedoucí souboru Lenka Krenková se v roli moderátorky skvěle realizovala. Její průvodní slovo mělo švih, vtip a nejmladší vystupující dokázala i nenásilně povzbudit.

Tančilo se i v hledišti

Na všech na pódiu, ať již šlo o ty nejlepší, reprezentující Modern Dance Plamínek na řadě vystoupení, až po nejmladší „benjamínky“, kteří zde absolvovali zřejmě první krůčky na veřejném jevišti, byla cítit ohromná energie i zápal. Koneckonců, vždyť se jedná – o Plamínek.

Velký potlesk sklidily i tančící maminky a přítelkyně souboru

Samostatnou kapitolkou jsou (již úvodem pochvalně zmíněné) kostýmy. Je vidět, že do jejich výroby se zapojují maminky, babičky i známé. Ale pozor, nejedná se o nějaké „samo-domo zplichtěné pokusy o rádoby kreace“. Kostýmy mají plně profesionální punc. A strčily by do kapsy leckteré fundusy a kostýmérny profesionálních divadel.

Maminky tu prostě táhnou za jeden provaz

TANEČNÍ MAGAZÍN děkuje všem vystupujícím za mimořádný zážitek a čtenářům posílá několik fotografií.

Foto: archiv Lenky Krenkové

Michal Stein

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..