Na JATKA78 určitě nikoli na porážku!

V populárním divadelním prostoru v bývalých jatkách a současné tržnici se objeví nejen „domovský“ Cirk La Putyka, ale také Milena Steinmasslová, Vít Neznal či Trygve Wakenshaw i další.

Současná programová skladba Jatek78 je neodmyslitelně spjata s Cirkem La Putyka. Jatka78 jsou však domovskou scénou i jiných souborů jako jsou DEKKADANCERS („Poslední večeře“, „Návštěvníci“), Heaven’s Gate („Amerikánka“) či Vít Neznal & kol („Nesnesitelná tekutost bytí“). Nově bude na Jatkách78 pravidelně vystupovat novozélandský mim a performer Trygve Wakenshaw, díky kterému se v lednu na Jatka78 vrátí i Tomas Monckton („The Artist, Only Bones“, „The Pianist“). Novinkou na repertoáru je Divadlo 6-16, jež uvede například autorské vystoupení Mileny Steinmasslové Untitled“

Na JATKA78 se vrací i populární Trygve Wakenshaw

Trygve Wakenshaw: CABARET BEARS COSTUME

30. 1., 26. 2., 29. 3. JATKA78

Komik Trygve Wakenshaw se vrací na Jatka78. V loňském roce zde odehrál inscenaci „Trygve vs a Baby“, která byla perlou edinburského Fringe festivalu. Na novince „Cabaret Bears Costume“ spolupracuje s Thomasem Moncktonem. Thomasův „The Pianist“ a „The Artist“ patří k nejvíce legendárním vystoupením, která se kdy na Jatkách78 odehrála. Jako host vystoupí Thomas Monckton v Trygveho komediálním kusu hned při jeho premiéře 30. ledna.

V tomto novém projektu se setkáme i s dalšími talentovanými a úžasnými umělci, kteří budou vyzváni, aby vytvořili něco, co nikdy předtím neudělali, a pravděpodobně již ani neudělají. Koncept představení sází na improvizaci, a tak se opravdu nikdy nestane, že by tato show byla pokaždé stejná. Těšit se můžete na odvážnou, překvapující, absurdní, hravou i úžasnou show zároveň!

Divadlo 6-16: UNTITLED, BULL, CORRESPONDENCE, HARD SELL

Divadlo 6-16 vzniklo v roce 2016 a specializuje se na britskou divadelní produkci. Uvádí v Čechách dosud neuváděné texty. Partnerem souboru je Menagerie Theatre ve Velké Británii. Tým 6-16 pracuje ve složení Paul Bourne, Filip Nuckolls, Kryštof Rímský, Jan Jankovský, Jana Polášková a Kristina Žantovská. Ke spolupráci divadlo oslovuje české o sobnosti skrze různé divadelní žánry, a to je právě případ první inscenace, která se v únoru na Jatkách78 představí.

Untitled je autorským představením Mileny Steinmasslové pro dva herce – ONA a ON. ONA je bývalá akrobatka, klaunka, které přerušila mozková příhoda kariéru. Žije mimo společnost, ve staré maringotce při okraji města zcela osamocená. ON (Jakub Gottwald) je typickým synem současného pohraničního města. Bez práce, bez vzdělání, bez příležitostí, bez jakéhokoliv zázemí. 

V únoru Divadlo 6-16 na Jatkách78 uvede rovněž inscenaci Bull“ pojednávající o mobbingu (hrají Kryštof Rímský či Ladislav Hampl) a Correspondence, jež je intimním rozhovorem muže a ženy, kteří spolu cestují nočním vlakem (hraje Petra Špalková a Jan Jankovský). Na březen si pak Divadlo 6-16 připravilo premiéru inscenace Hard Sell“.

Jak vidno, je z čeho vybírat. Určitě si zde svůj žánr i svého interpreta vyberete i vy.

Foto: archiv JATKA78

Zuzana Hošková

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..