Křest kalendáře Srdeční záležitost

Podpora Nadačnímu fondu Jakuba Halíka, hasiče-záchranáře

Kalendář v automobilovém duchu s názvem Srdeční záležitost zdobí Pirk, Langmajer či sourozenci Ponerovi

Společnost KOPECKÝ je přes 20 let spjata se značkou PEUGEOT a již třetím rokem je i oficiálním dealerem BMW. Když majitel Miroslav Kopecký nabídku značek ve svých autosalonech rozšířil, hledal důvěryhodnou osobnost, která by se stala ambasadorem celé společnosti a propůjčila jí svou tvář a jméno. Z řad jejích zákazníků Peugeot byl právě pan profesor Jan Pirk, jako dlouholetý Pežoťák a aktuálně uživatel vozu BMW, ideální volbou pro propojení jednotlivých společností KOPECKÝ, které nabízejí komplexní služby značek PEUGEOT a BMW v několika městech České republiky. Při této příležitosti představil pořadatel všem návštěvníkům dva nejnovější mode ly, BMW X5 a PEUGEOT 508 FASTBACK.

A stejně jako se společnost snaží svým zákazníkům nabízet nadstandardní služby v rámci prodeje a poprodejního servisu a hledá stále nové možnosti, tak i pro spolupráci s profesorem Pirkem hledali pro toto partnerství širší smysluplný rozměr. Když se dozvěděli o charitativních kalendářích, které v minulosti prof. Pirk nafotil ve spolupráci s fotografem panem Šourkem, rozhodli se pomoci touto cestou i oni. Slovo dalo slovo a letos v dubnu při příležitosti profesorových kulatých narozenin se domluvili na realizaci. „Přeji kalendáři, aby vás tak bavil, že až se budou jeho stránky chýlit ke konci roku, bude vám smutno, že už to končí,“ popřál prof. Pirk na slavnostním křtu. Součástí kalendáře se stalo několik dalších tváří, jako třeba zpěvačka Anna K., návrhářské duo sourozenci Ponerovi, automobilový závodník a herec Lukáš Langmajer. Společenské události se rovněž zúčastnili Zlata Adamovská a Petr Štěpánek, badmintonista Petr Koukal či Barbara Kautmanová, majitelka značky Ego by Roza, v níž se výtvarně realizuje její dcera Rozárie.

Petr Štěpánek je letitým příznivcem značky Peugeot. „Auta, to je naše společné téma s prof. Pirkem, jenže on má tu výhodu, že je sbírá. Já jsem si nedávno taky jeden vůz pořídil a těším se, že tam si na rozdíl od dnešních aut budu moci sáhnout do motoru. Je to Aerovka Cililink 662,“ sděluje herec, který je aktuálně také majitelem modelu Peugeot 3008. „Tento vůz mi ve všech směrech absolutně vyhovuje. Sáhnout po BMW se nechystám, protože to je pro mě značka ‚procovská‘, to znamená pro usedlejší pány, a to já se ještě necítím, navíc my Pražáci většinou parkujeme na ulici, a co si budeme povídat, jsou modely, které zbytečně dráždí své okolí. Kdežto u Peugeota, a to se mi nedávno stalo, na mě soused zazvonil, že mám stažené okénko,“ dodává Petr Štěpánek. Jak bylo již zmíněno, součástí kalendáře, a to hned na dvou stranách, jsou také sourozenci Nikol a Jakub Ponerovi. „Mně sice focení začalo trochu nešťastně, stihla jsem totiž cestou bourat s tramvají, ale na výsledku to znát není. I díky skvělému týmu jsem se rychle uklidnila. Sladili jsme se s Kubou dohromady, ale co si budeme povídat, k těm nádherným autům to jde jaksi samo,“ komentuje Nikol Ponerová.

Celý výtěžek je věnován Nadačnímu fondu Jakuba Halíka, který vznikl pod záštitou Kardiocentra Institutu klinické a experimentální medicíny. Nadační fond byl založen na počest Jakuba Halíka, hasiče-záchranáře, který byl až do doby, než mu byl zjištěn nádor uvnitř srdce, zcela zdravým osmatřicetiletým mužem. Po vyšetření se ukázalo, že se jedná o jeden z nejzhoubnějších nádorů a Jakub Halík se stal prvním pacientem, kterému bylo odstraněno celé srdce a bylo nahrazeno dvěma umělými čerpadly, se kterými byl po zotavení tento pacient schopen chodit i na procházky. Bohužel během doby, kdy byl po šesti měsících zařazen do čekací listiny na transplantaci, se nevyskytl žádný vhodný dárce a došlo k rozvoji těžké plicní infekce, na kterou nemocný nakonec zemřel.

Finance získané v tomto fondu slouží ke zlepšení péče o nemocné se srdečním selháním, ke vzdělávání nejen lékařů, ale i sester a techniků, kteří se touto problematikou zabývají. Dále též k nákupu zařízení potřebného k léčbě těchto nemocných.

Foto: Autosalon Kopecký, Honza Kvarda a Jaroslav Hauer

Text: Michaela Lejsková

pro Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..