Legendární divadelní fotografie v Obecním domě v Praze

Pražané i zájemci o divadelní tvorbu a fotografii, můžete se těšit na výstavu divadelních fotografií!

S předstihem vás informujeme o první velké souhrnné výstavě fotografií z divadelního prostředí – „Česká divadelní fotografie 1859 – 2017“, která bude probíhat od 9. května do 24. června 2018 v Obecním domě v Praze 1.

Výstava návštěvníky provede historií českého divadla od počátku vzniku fotografie a nabídne portréty hereckých hvězd, fotografie inscenací renomovaných velkých i studiových scén, divadelních budov i jejich zákulisí, to vše od poloviny 19.  století až po současnost.


Portrétní fotografie Anny Sedláčkové. Foto: Atelier Langhans, 1921, Archiv Atelieru Langhans. Foto Archiv© NADACE LANGHANS PRAHA.

Autory snímků jsou například legendy jako František Drtikol, Miroslav Hák, Václav Chochola a Jaroslav Krejčí, či pochází ze slavného fotografického Ateliéru Langhans a řady dalších. Současné tvorbě je věnována samostatná sekce, která představí výsledky fotografické soutěže pro profesionály a studenty.

 

TITULNÍ  FOTO: – Fotografie z pantomimického představení Etudy, Divadlo Na zábradlí (Režie: Ladislav Fialka, Scénografie: Boris Soukup). Foto: Jaroslav Krejčí, 1960, Fotografický fond IDU

Silvie Marková

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..