5. ročník festivalu Spectaculare nabídne jedinečné vystoupení

Kanadská audiovizuální umělkyně Myriam Bleau na festivalu Spectaculare 2018

Kanadská audiovizuální umělkyně Myriam Bleau na festivalu Spectaculare 2018

 Pátý ročník festivalu Spectaculare nabídne jedinečné vystoupení audiovizuální umělkyně Myriam Bleau pohybující se na hranici hudební performance a digitálního umění. Ve středu 21. března ve 20 hodin představí v pražském C entru architektury a městského plánování CAMP svou audiovizuální performance Soft Revolvers, za kterou byla oceněna čestnou cenou Prix Ars na festivalu Ars Electronica. Čtyři rotující objekty a hudba, která v reálném čase vzniká podle jejich zrychlení, stability a kolize. Večer otevře český kolektiv XYZ project. 

Myriam Bleau je skladatelka, multimediální umělkyně a performerka, která vytváří audiovizuální systémy, instalace a hudební performance. V minulosti působila na poli popové hudby, což ovlivnilo její elektronickou tvorbu, v níž využívá prvky hip-hopu či techna. „Snažím se vytvářet komplexní performance, ve kterých propojuji zvuk, světlo a pohyb. Jednotlivé složky na sebe reagují a vznikají tak specifické autorské kompozice. Zajímá mě rozpíjení hranic mezi pojmy jako nástroj, rozhraní či instalace,“ vysvětluje montrealská rodačka Myriam Bleau, která se českému publiku představila již na festivalu 4+4 dny v pohybu. Na festivalu Spectaculare představí svou performance Soft Revolvers ve středu 21. března v prostoru CAMP (Vyšehradská 2075/51, Praha 2). Soft Revolvers pracuje se čtyřmi rotujícími objekty vybavenými gyroskopy a akcelerometry. Každý z objektů funguje jako hudební nástroj – předává informace o svém zrychlení, stabilitě rotace či kolizi a ovládá tak v reálném čase vz nikající zvukovou i světelnou kompozici. Za toto dí lo umělkyně získala čestnou cenu Prix Ars na festivalu Ars Electronica v roce 2015.

Festivalový večer otevře kolektiv čtyř mladých umělců XYZ project  (Oliver Torr, Marek Šilpoch, Dominik Jančík a Filip Smil). Jejich audiovizuální performance XYZ live je analogová hra světla a skla v doprovodu uhrančivých syntezátorů.

 

Kompletní program najdete na webových stránkách www.spectaculare.eu.

Vstupenky na festival Spectaculare jsou k dostání v předprodeji GoOut.

 

Předprodej: goout.net/cs/festivaly/festival-spectaculare-2018

Facebook: fb.com/festivalspectaculare

Více informací na www.spectaculare.eu.

 

Eliška Míkovcová 

 

Taneční magazín

 

Spotify playlist SPECTACULARE 2018: open.spotify.com/user/11127541817/playlist/2iZLVqEqL

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..