Generace FB

Jak žijí dnešní mladí na sociálních sítích? A co ví oni sami o bezpečném užívání Facebooku?

Představení Generace FB hostí 14. října britskou zástupkyni společnosti Facebook, která se s diváky podělí o zkušenosti v otázkách bezpečnosti této sítě.

Jak žijí dnešní mladí na sociálních sítích? A co ví oni sami o bezpečném užívání například Facebooku? Otázky pomáhá zodpovědět divadelní představení Generace FB, které proběhne v NoD v rámci konference „Kyberpsycho v hledáčku policie“. Po představení následuje diskuze s Gabriellou Cseh, která působí na pozici Head of Policy CEE a má na starosti především otázky bezpečnostní politiky Facebooku pro region střední a východní Evropy.

Jsem označen. Mám 326 přátel. Postnul jsem novou fotku. Dám like. Jsem on-line. Žiju on-line. Projekt Generace FB byl poprvé prezentován v NoD jako součást programu týdenních oslav 21. narozenin klubu Roxy BE TWENTY ONE ve formě work-in-progress. Od té doby se koncept představení posunul od tématu kyberšikany k tématu manipulace na internetu, zranitelnosti dětí a mladých lidí na něm a důležitosti udržení vlastního soukromí.

nwj6098

Společně se studenty DAMU na projektu participují děti z tanečního Studia Light, kteří jsou i protagonisty představení, s nimiž je v představení manipulováno a na nichž jsou demonstrovány principy sociálních sítí.

,,Projekt Generace FB je dokument o jedné internetové generaci, je to dokument o možnostech internetu, je to dokument o tom, jak nás internet posouvá a brzdí v našich sociálních interakcích,” dodává jedna z tvůrkyň Jana Macičková.

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..