Program NoD – červenec 2014

„Out of Living“ – Tanečnice konfrontuje své tělo s pocitem nestability, 2. 8. 2014 od 20:00 h

1. 7. od 20:00
Apostrof | Compagnia Teatrale Costellazione (IT) / Katedrála

Volně na motivy Chrámu Matky Boží v Paříži od V. Huga a Žebrácké opery od B. Brechta. Inscenace nabízí univerzální pohled na utrpení i velikost nejen Quasimoda, ale i jiných románových postav. Hraje se na holé scéně – změny prostředí vytváří pouze kovové prvky, ručníky, kostýmy a hudba. Užijte si historické příběhy, zdánlivě staré, ale stále obklopující náš současný svět. Režie: Roberta Costantini.
100 / 50 Kč

2.7.2014 od 18.00
Apostrof | Studio Kompánia (HU) / Five Windows

Jsme obklopeni okny. Čas od času se jimi díváme do svého nitra. Vidíme podivné, temné, krásné, zoufalé, ustrašené a groteskní obrazy. Nechceme o nich vědět, domnívajíce se, že je to to, co se nám líbí, někdy. Okna, skrz která vidíme a jsme viděni. Okna, skrz která hledáme odpovědi na otázky, kdo vlastně jsme, Co máme rádi a proč potřebujeme jeden druhého… Režie: Krzysztof Żyliński (PL).
100 / 50 Kč

3. 7. od 19:00
Prostory narace – komentovaná prohlídka a finisáž

16. 7. od 18:00
vs. Interpretation | Day 1
Mezioborový festival, na kterém hvězdy umění improvizace seznámí veřejnost s aktuálními formami a různými aspekty improvizace v performance, současné hudbě, tanci, nebo nových médiích. Vystupující: Ivan Palacký, Dafne Vicente-Sandoval – performance, Pražský improvizační orchestr.

17. 7. od 09:30
vs. Interpretation | Day 2
Druhý den mezioborového festivalu o improvizaci. Vystoupí například: George E. Lewis – přednáška, Handa Gote Research & Development – performance, George E. Lewis, Pauline Oliveros, Joëlle Léandre – performance.

18. 7. od 09:30
vs. Interpretation | Day 3

Třetí den mezioborového festivalu o improvizaci. Vystoupí například: Iva Bittová – performance, Petr Kotík – performance, Annie Gosfield – performance, Pauline Oliveros – přednáška. 

19. 7. od 09:00
vs. Interpretation | Day 4
Čtvrtý den mezioborového festivalu o improvizaci. Vystoupí například: Iva Bittová – workshop, Deep listening with Pauline Oliveros – workshop (na workshopy nutná rezervace), Dawn of Midi – performance, Markus Popp – performance, Stratocluster – performance. 

22. 7. od 19:00
Samorosti 2014 
VERNISÁŽ – DO 5. 9. 
Druhý ročník soutěžní přehlídky výtvarného umění, kde svá díla mohou vystavovat všechny tvůrčí osobnosti, výtvarníci či samorostlí umělci. Soutěž zaštiťují výtvarnice Štěpánka Šimlová a Margita Titlová-Ylovsky, hudebník Mardoša či umělec František Skála. 

29. 7. od 20:00
ProART Festival | Martin Dvořák (CZ/A) / ProART Company (CZ): USPUD_emoticon

Uspud je hudební divadlo z roku 1892 označované jako „křesťanský balet o třech dějstvích“. Choreografie Emoticon se nese ve střetu nového a starého. Klavírní akustická skladba versus elektronické kompozice 21. století.

30. 7. od 20:00
ProART Festival | Nadar Rosano (IL): OFF_LINE. Eva Klimáčková (SK/F): MOVE. Nadar Rosano (IL): ASPHALT
OFF_LINE – taneční představení, které směřuje k osobním či politickým bariérám a pokouší se identifikovat podstatu problému mezi sousedy, cizinci nebo milenci. MOVE – sólo pro tanečníka v podání Evy Klimáčkové. ASPHALT – tři se setkají na asfaltu, hledajíc měkké místo…. ale je tu i kočka…
Off_line TRAILER
Asphalt TRAILER

31. 7. od 20:00
ProART Festival | Martin Dvořák (CZ/A), Irene Bauer (A) / ProART Company (CZ): MILADA. Veronica Sassi (IT) / Compagnia MDdanza (IT): HISTOIRE D“AMOUR – Tristan and Isolde, and the mystery of fidelity. Nir Ben Gal (IL) / ProART Company (CZ): JAN
Milada – představení inspirované soudním výslechem a posledním dopisem Milady Horákové. Histoire D´Amour – duet inspirovaný příběhem Tristana a Isoldy. Jan – choreografie věnovaná památce a odkazu Jana Palacha.
Compagnia MDdanza (IT): Histoire d“Amour TRAILER

1. 8. od 19:30
ProART Festival | Fenia Apostolou (GR) / Lydia Lithos Dancetheatre & Torus Knot Dance Company (GR): The Three Musketeers
Celovečerní taneční drama pro pět tanečníků, inspirované románem Alexandra Dumase. Představení se dotýká témat jako sociální sounáležitost, přátelství, věrnost, zrada, opuštění, odpuštění. Děj se odehrává ve třech obdobích – v baroku, 70. létech minulého století a moderní éře.
TRAILER

2. 8. od 20:00
ProART Festival | Gina Battistich (A): Out of Living (performance research). Renana Raz (IL) ; Company elledanse (SK): YouMake ReMake
Out of Living – Jak nestabilita ovlivňuje organizaci struktury či systému? Tanečnice konfrontuje své tělo s pocitem nestability jako hlavním motivem pohybového výzkumu. YouMake ReMake – multižánrová taneční performance ve formě dialogu živé jevištní akce a videí z YouTube.
YouMakeReMake TRAILER

3. 8. od 18:00
ProART Festival | Hlasy talentů – závěrečný galavečer účastníků ; Lucie Ferenzová (CZ), Eva Klimáčková (SK/F): Body as Voice – Word as Image
Hlasy talentů – závěrečné gala účastníků pěvecké masterclass Báry Basikové. Lucie Ferenzová (CZ), Eva Klimáčková (SK/F): Body as Voice – Word as Image – studentské searching projekty XI. ročníku ProART Festivalu s nadžánrovým tématem Tělo jako hlas – Slovo jako obraz.

3. 8. od 20:00
ProART Festival | Jan Březina (CZ) – Eran Gisin (IL) – Eva Klimáčková (SK/F) – Neil Paris (UK) – Vladislav Benito Šoltýs (SK) – Bärbel Stenzenberger (D), Leonie Wahl (CH/A), Gabriel Wong (MAL/D) / ProART Company (CZ): Motion scores I-VIII
Předpremiéra projektu deseti choreografů na hudbu deseti českých skladatelů k Roku české hudby.

Program ProART Festivalu pokračuje 1. – 3. srpna.

 

VÝZVA K PŘIHLÁŠENÍ NA PŘEHLÍDKU SAMOROSTI 2014
Samorosti 2014
Druhý ročník přehlídky výtvarného umění. Na výstavu se mohou přihlásit tvůrčí osobnosti, výtvarníci či samorostlí umělci. Každý má možnost vystavit jedno závěsné dílo, jako je kresba, fotografie či obraz, nebo video. Vítězové přehlídky získávají samostatnou výstavu v Experimentálním prostoru NoD. Deadline pro zaslání přihlášek je prodloužen do 10. 7. 2014. Vernisáž se uskuteční 22.7.

Vstupenky na jednotlivá představení jsou již v předprodeji ke koupi prostřednictvím webu Ticketportal 

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..