Akrobat cirkusu „Cirque du Soleil” zraněn při pádu během show v Las Vegas

Pád akrobata z “Kola smrti” přichází poté, co byl cirkus “Cirque du Soleil” obviněn z pochybení během show v Las Vegas, při kterém akrobatka zemřela

 

 

 

Akrobat věhlasného cirkusu Cirque du Soleil se zranil během vystoupení v Las Vegas, jen pár dní poté, co nevadské úřady udělily pokutu společnosti za pochybení, které zavinilo smrt mladé akrobatky v červnu 2013.

Neznámý akrobat předváděl své vystoupení během show “Zarkana”, uklouzl a spadl z “Kola smrti”, uveřejnila společnost “Cirgue du Soleil” na Facebooku.

Show byla zastavena a umělec byl převezen do nemocnice “University Medical Center”, jeho stav je stabilizován, očekává se, že bude propuštěn z nemocnice v nejbližších dnech.

V červnu 2013 Sarah Guillot-Guyard, francouzská akrobatka, spadla z výšky 29-ti metrů během scény v show “KA” v Las Vegas.  Akrobatka po pádu zemřela. Po čtyřměsíčním vyšetřování, nevadské úřady udělily cirkusu “Cirque du Soleil”  pokutu ve výši $25,235.

  2

Sarah Guillot-Guyard

Guillot – Guyard, 31 let, zemřela po pádu v závěrečné scéně představení, ve které umělci musí mít  bezpečnostní popruhy. Lano se oddělilo od bezpečnostního zařízení, uzavřely své pátrání nevadské úřady.

“Cirgue du Soleil”, který popisuje svou show jako “dramatickou kombinaci cirkusových umění  a pouliční zábavy”,  a také majitel Las Vegas MGM Grand,  na jehož pozemku k nehodě došlo, se rozhodli podat proti rozsudku odvolání.

ggg

Foto: Reuters
Cirque du Soleil,  show ‚Ka‘.

Nezachází lidská touha  předvádět stále úžasnější výkony až příliš daleko? Je vůbec reálné, aby umělci při takovém nasazení neudělali chybu?  Bohužel chyba při extrémně náročném vystoupení znamená smrt, ne ovace.

 

3

Taneční magazín

Jeden komentář u “Akrobat cirkusu „Cirque du Soleil” zraněn při pádu během show v Las Vegas”

  1. Prosím o infórmaci kdy v nejbližší době v Céchách bych mohla vidět Cirgue du Soleil.Pokud budou i v okolních státech prosím o info i cenu děkuji moc.Je to prostě sen mého muže a tím bych ho chtěla překvapit.Děkuji za brzkou odpověd s pozdravem Martincová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..