Ostravské mažoretky ELITÉ se staly Mistryněmi České republiky!

Nikdo nečekal, že dosáhnou na příčku nejvyšší – staly se Mistryněmi České republiky.

 

 

 

V Karviné uskutečnilo finále Mistrovství České republiky v mažoretkovém sportu. Již tradičně se zde probojovala všechna děvčata z týmu ELITÉ z Ostravy. Holky se musely probojovat kvalifikačním a semifinálovým kolem a protože si z každého kola odvezly medaile, platily v Karviné za velké favoritky. Když v sobotu ráno dojely na zimní stadion v Karviné, kde se celá soutěž odehrávala, byla už na holkách znát mírná tréma. Dopoledne soutěžily kadetky se svými sólo formacemi.

obr 3 (1)

Všechna děvčata zajela své sestavy parádně a úspěchy byly znát. Umístila se do desátých příček, což na finále znamená obrovský úspěch. Odpoledne soutěžily juniorky, to jsou děvčata od dvanácti do patnácti let a také seniorky, které mají patnáct a více let. Večer na vyhlášení zavládly v týmu ELITÉ první radosti. Obě seniorské sólistky postoupily mezi dvanáct nejlepších mažoretek České republiky, jedna z nich navíc vybojovala 5. místo a s ním také 1. postup na Mistrovství světa pro Elité. Další postup vybojovalo i naše trio. Pak Eliťačky čekal ještě jeden úspěch, který vybojovala sedmice seniorek. Holky sedmici zajely úžasně a umístily se na 2. místě. Dosáhly tak titulu Vícemistryně České republiky.

obr 5

 

Po dlouhém a náročném dni holky musely načerpat sílu na nedělní klání. Druhý soutěžní den se bojovalo ve velkých formacích, kde byly mažoretky z Elité silnými soupeřkami. Po dopolední části soutěže získaly nejstarší děvčata  3.místo a titul II. Vícemistryně České republiky v defilé. Ani malé kadetky a střední juniorky se neztratily a všechny celky se umístily do desátého místa. Odpolední blok zahájila soutěž minikadetek. To jsou děvčátka od čtyř do sedmi let. Eliťácké minikadetky Bambíno měli na svém kontě už mnoho úspěchů a to je opravňovalo očekávat medailové umístění. Nikdo ale nečekal, že dosáhnou na příčku nejvyšší – staly se Mistryněmi České republiky v mažoretkovém sportu.

obr 6

Celé Elité najednou dostalo obrovskou chuť bojovat dále a ještě více si to na pódiu užít. Kadetky zajely jejich pódiovou choreografii Rio úžasně. Umístily se na 5. místě a postoupily na Mistrovství světa. Juniorky se také snažily a dosáhly na 9. místo, což je o proti loňskému roku zlepšení. A seniorky? Ty i přes zdravotní komplikace jedné z členek nakonec vybojovaly 5. místo a také postoupily na Mistrovství světa. V srpnu holky odjíždí na soustředění, kde se bude hodně trénovat, aby holky na konci prázdniny v Praze na Mistrovství světa ukázaly, co umí. Budeme jim držet palce!

obr 1

 

Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..