Tanec Praha představí špičky světové taneční scény

V pořadí 25. ročník současného tance a pohybového divadla Tanec Praha 2013 letos oslaví svoje jubileum pestrým doprovodným programem.

 

 

 

Do Prahy a dalších dvanácti měst České republiky přiveze téměř 30 inscenací a nabídne bohatý program v podobě představení, workshopů, site-specific projektů, filmových projekcí nebo dramaturgické linie pro děti a studenty.

Mezinárodní festival odstartoval již 27. května a připravil představení pro děti nazvané tradičně Tanec Praha Dětem. V prvním červnovém týdnu pořadatel připomene pětadvacetileté výročí festivalu, kdy mnoho domácích i zahraničních interpretů, kteří se vepsali svým umem do historie taneční scény, předvede unikátní taneční pozdravy. Lákadlem celého festivalu bude ale gala-opening vlámského tanečního divadla Peeping Tom, které vystoupí v Hudebním divadle Karlín 18. a 19. června, a v minimalistickém provedení nás provede působivým exteriérem i vlastní opuštěností. Další významný host se objeví přímo ve Státní opeře – britský choreograf a tanečník Akram Khan předvede intimní epické dílo Desh a tím celý festival 4. července velkolepě zakončí. Více na www.tanecpraha.cz.

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..