Lil ’ Buck si protančil cestu Pekingem společně s YO-YO MA a Meryl Streep

Lil ’ Buck rozhýbal Peking.
Stane se Jookin tak uznávaný jako balet?

 

 

EDWARD WONG

Dong Ling/Asia Society

Jeden z nejvíce překvapujících momentů čtyřdenního uměleckého fóra  Spojené státy – Čína, které se konalo v Pekingu,  bylo soukromé představení  violoncellisty Yo-Yo Ma a tanečníka  Lil‘ Bucka pro Liu Yandong, nejvýšše postavenou ženu v politice v Číně.

 

Lil´ Buck, formálně známý jako Charles Riley, je nyní internetová senzace, protože jeho styl tance, známý jako jookin,  rozhýbal ulice. Poté, co paní Liu viděla jejich společné úsilí, objala Lil‘ Bucka, který ohromil  každého  v místnosti, řekl Mark Danner, Newyorkský kritik, který je členem delegace představující  americké umění, sestavené společnostmi  „Asia Society“ a  „Aspen Institute“.

Paní Liu byla také  v publiku v Národním centru pro umění, když Lil´ Buck a Yo-Yo Ma představili svůj talent mnohem většímu davu.

Vystoupení bylo  organizováno  Damianem Woetzelem, bývalým tanečníkem  a prominentním tanečním producentem. Bylo možno shlédnout  mnohem víc, než jookin. Mezi hvězdami, které přišli na  scénu byl Wu Tong,  Brooklyn Rider a Meryl Streep, kteří přednášeli básně v angličtině, zatímco Yo-Yo Ma hrál. Jedna osoba upozornila  Meryl  Streep, že přednášením klasických básní v čínštině by posílila  řady svých horlivých stoupenců v Pekingu. Meryl byla jednou z největších hvězd  na fóru.  Fan klub více než 20 mladých číňanů, kteří měli na sobě odpovídající neonově žluté mikiny s nápisem Meryl Streep, kladl peprné otázky a požádal hvězdu o autogram na filmové plakáty.

Lil´  Buck na sebe znovu upozornil. Na melodii „Mountain Mido,“ zahájil vystoupení svým  jookinem, pohyboval se elegantně  uličkou mezi sedadly a diváky,  zakončil své vystoupení svými typickými pohyby.  „Mé největší přání je,“ řekl Yo-Yo Ma publiku, „že jookin se stane součástí tanečního světa, stejně jako balet.“

Na konci programu se  paní Liu Yandong připojila ke  zbytku  publika  k bouřlivým ovacím. Stejně jako předchozí den její objetí, i toto nespoutané nadšení bylo  vzácným veřejným projevem ze strany vysoce postaveného čínského vůdce.

Lilˇ Buck a Madonna

 

 Taneční magazín

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..