Zločin na tanečních parketech

„New York je jediné město na světě, kde existuje právo, které činí tanec nezákonným“, řekl John MCGarvey.

New York City  –  zločin na tanečních parketech

Starosta Bloomberg chce dát více Newyorčanúm  šanci k tanci.

City Hall City Hall se snaží odstranit – nebo alespoň uvolnit – těžkopádné licence pro kabarety, bary a podniky, zjistily  Daily News. „Chceme buď eliminovat licence nebo vytvořit různé licence, takže by bylo méně náročné pro lidi zapojit  se do tance,“ uvedl zdroj blízký starostovi. „82-let  starý  zákon nenabízí přiměřenou možnost pro Newyorčany tancovat v klubech,“ uvedl mluvčí City Hall.

Úřady zvažují změnu, vytváří se skupiny, které mají přezkoumat tuto otázku.

Byl bych opravdu moc rád, kdybychom prosadili reformy. „New York je jediné město na světě, kde existuje právo, které činí tanec nezákonným“, řekl John MCGarvey, mluvčí pro „Město v pohybu“, hnutí, které bojuje za změnu zákona.

Jak praví zákon z roku 1926, tři nebo více lidí nemůže tančit, pokud bar nebo restaurace nemá licenci, dokonce i když hudba a alkoholické  nápoje jsou povoleny.

V New Yorku existuje 181 kabaretů s licencí, většinou se omezují na techno-fantastické cluby na Manhattanu.

 

Za bývalého starosty Rudy Giuliani proběhla kampaň  – “kvalita života“, během které proběhl policejní zátah na všech místech bez licence. Ale tanečníci si stěžují už dlouhou dobu, že licenční řízení vytlačuje malé podniky, které mohou nabídnout swing a salsu a dokonce žalovali město v loňském roce za zákaz společenského tance.

Soud vyhověl městu a dal mu  právo rozdělovat kabaretní  licence, které město pokládá za nezbytné pro ochranu sousedů  od hluku a neurvalostí. Úředníci prohlásili  že nový zákon o hluku ve městě zabrání barům zneužití taneční licence. „Toto nebudeme ignorovat“, uvedl zdroj.

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..