Tanec na televizních obrazovkách

Tři největší televizní společnosti Velké Británie tento týden oznámily, že všechny naplní obrazovky taneční soutěží v novém roce.

Tanec na televizních obrazovkách jen tak nezmizí
Roční bitva mezi talenty na  BBC a ITV může být u konce. Ale Strictly Come Dancing sotva ztratí jiskru, tanec se vrací.  (uvádí Patrick Foster).

Tři  největší televizní společnosti  Velké Británie tento týden oznámily, že všechny naplní brazovky taneční soutěží v novém roce.  Taneční nadšenci budou největší podporou pro média.

Dne 2. ledna BBC zahájí pořad So You Think You Can Dance. Další den pořad Got To Dance, který také nabízí veřejnosti možnost vyhrát peněžní odměnu 100.000 liber, začíná na Sky One. ITV pak vstoupí do hry  příští neděli, s návratem Dancing on Ice.

Caroline Miller, ředitelka Dance UK, národní asociace, která podporuje tanec, říká: Tanec se stává stále populárnější.“
V posledních čtyřech letech se počet žáků, kteří se rozhodnou studovat tanec, zvýšil o 83 procent, chlapci představují třetinu podle Arts Council.
Paní Caroline  Miller říká: „Média vše  vylepšily. Všichni byli toho  názoru, že  sál je usedlý a nudný. Ale pak přišlo Strictly Come Dancing a udělali z něj „cool“ (báječné)  místo  pro mladé lidi a to přineslo úspěch. “

Paní Caroline  Miller říká: „Přijetí street dance, v improvizované podobě, která přišla z hip-hopového hudebního hnutí, pomohlo  zvýšit popularitu tance.Lidé  na to nejsou zvyklí, že by v tomto tanci  byla nějaká dovednost,“ řekla. „Ale teď je uznáván jako městská umělecká forma.“
Dva ze tří posledních vítězů Got Talent v  Británii byli umělci street dance. Rozmanitost tance, to bylo to hlavní,  čím se  probojovala  Susan Boyle k titulu a odnášela si cenu za první místo. Ashley Banjo, vedoucí a choreograf skupiny, je jedním z porotců Got To Dance. Řekl: „Vždycky jsem věděl, že tato země má co nabídnout, pokud jde o street dance.  A já jsem opravdu šťastný, že tito tanečníci jsou  zde a jsou povšimnuti.“

Nigel Lythgoe, který se připojí k Arlene Phillips jako porota pořadu BBC, řekl, že televizní vysílání vede k omlazení. „Tyto pořady  přivádí  rodiny dohromady a umožňují rodinám se dohadovat a diskutovat, protože se můžete dohadovat. Protože můžete mít různé názory“,řekl.

 

ze zahraničních zdrojů
Patrick Foster

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..