Primabalerina IRINA KOLESNIKOVA

„Můj úspěch záležel na talentu mých učitelů“

Irina se narodila v Saint Peterburgu. V roce 1998 ukončila  baletní školu, kde studovala ve třídě Elvíry Kokoriny. Ten samý rok byla přijata  do  Konstantin Tachkin’s St Petersburg Ballet Theatre (SPBT) jako sólistka. Její první učitelka byla  oceněná Světlana Efremova,  ruská umělkyně.  Pro její neobyčejné kvality a schopnosti hrát, byla Irina povýšena na primabalerínu v roce 2001.

Mezi její role patří Odette z Labutího jezera, Aurora, ze Spící krasavice, Kitri z “Don Quixote”,,  Giselle,

Nikyiya z La Bayadère” a  Paquita.

V roce 2002  obdržela stříbrnou medaili v mezinárodní  baletní soutěži ve Varně a zlatou medaili na mezinárodní baletní  soutěži v Praze a stříbrnou medaili na “Arabesque 2002” v Rusku.

V roce 2003  byla nominována na mezinárodní cenu  “Benois de la Danse”.

V roce 2004 bylo vydáno foto album  „Irina Kolesnikova“, kde vyšlo více než sto super fotografií této balleriny na jevišti i mimo ně. Předmluva k albu byla napsána Ninou Alovert  (legendární rusko-americký  kritik baletu ) a titul zněl  “Irina Kolesnikova – my love”.

V roce 2005 získala medaili na 5. japonské mezinárodní  soutěži v baletu a moderním tanci  a také byla nominována  Dance Section of the Critic`s Circle Veké Británie  jako finalistka na cenu _2005 Critic`s Circle National Dance Awards  v kategorii Nejlepší tanečnice.

V letech 2006 – 2007 vyšly 3 DVD v Londýně, kde Irina ztvárnila hlavní roli. Byly to: “Swan Lake”, “Giselle” a “The Nutcracker”. Irina také obdržela mnoho ruských a mezinárodních cen.

V roce 2008 Irina obohatila svůj repertoár ve sféře moderního tance. Od června do července tančila roli hollywoodské legendy Judy Garland   v Apollo Theatre v Londýně v úspěšné taneční show „Divas“ od Petera Schauffusse. Jako členka  St Petersburg Ballet Theatre cestovala do Hollandska, Německa, Belgie a Velké Británie, Irska,  na Nový Zéland, do Japonska, Jižní Koree, Jižní Afriky, Istanbulu, Francie a Španělska.

Sama Irina říká, že její úspěch záležel na talentu jejích učitelů. „Měla jsem to štěstí pracovat se skutečnými mistry. Děkuji Vám všem! Děkuji Vaganově škole, kde mi pomohli dělat mé první krůčky, děkuji těm, kteří spolupracovali na tom, abych se stala profesionální tanečnicí a děkuji těm, kteří stále pokračují a dávají mi své nekonečně cenné  vědomosti a zkušenosti.“

 

Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..