Novou tváří oblíbeného Objektivu je Pavel Polák

Zahraniční zpravodaj ČT se na novou roli velmi těší

Jednu z nejsledovatelnějších relací ČT bude od ledna nově moderovat zpravodaj v Německu Pavel Polák. Objektiv bude uvádět s dosavadní moderátorkou a dramaturgyní Anettou Kubalovou. Poprvé se ve vysílání objeví v neděli 7. ledna. V pořadu Pavel Polák vystřídá Vendulu Krejčovou, která se po osmnácti letech s pořadem rozloučila a stala se tiskovou mluvčí ČT.

“Jako dítě jsem vyrůstal s cestovatelskými pořady, u rádia se Zápisníkem zahraničních zpravodajů a u televize s Objektivem. Jako kluk jsem si nikdy nepomyslel, že se jednou stanu zpravodajem a že budu také autorem zahraničních reportáží. A už vůbec by mě nenapadlo, že dostanu příležitost Objektiv také moderovat. Jsem za to rád a moc se na to těším,” říká nový moderátor Objektivu.

Pavel Polák je český novinář a reportér. Vystudoval germanistiku na Univerzitě Karlově v Praze. V letech 2014 až 2019 pokrýval dění v Německu pro Český rozhlas. Od července 2022 působí v Německu jako zahraniční zpravodaj České televize. Za svou novinářskou práci získal několik ocenění, mj. Česko-německou novinářskou cenu.

Objektiv je nejstarším cestovatelským pořadem v zemi. Poprvé se na obrazovce tehdejší Československé televize objevil v neděli 11. 1. 1987 dopoledne. Velmi rychle si získal velkou diváckou oblibu a zařadil se mezi nejsledovanější pořady. I bezmála po čtyřiceti letech vysílání patří k televizním stálicím a stále se drží na předních příčkách nejsledovanějších pořadů napříč tuzemskými televizemi.

Foto: Česká televize

Radek Konečný, Česká televize

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..