Tereza Mašková opustila soutěž, ale šťastná

5. večer ve StarDance jsme obletěli celý svět

Tereza Mašková odcházela šťastná, není tygřice, ale mazlivý tygřík, Josef Maršálek byl rozkošný  a minimalistický prázdný taneční sál, Marek Eben vymyslel novou hru „Zdeňku, nezlob se!“ a Zdeněk jediný neocenil Vávrovu ‚zvedačku‘.

Pátý večer nesl podtitul: Letem světem. Úvodní tanec  tedy předvedl folklorní soubor ze Slovenska a zhlédli jsme Zemplínské variace.

Tančila se samba, ča-ča, valčík, a to na melodie z celého světa, každý pár si vybral jednu zemi a její  kulturu se snažil divákům přiblížit.

 

Opouští nás pár Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti

Tereza Mašková říká: „Já jsem šťastná, protože jsem si ten náš poslední  tanec užila a s tím odcházím. Vždy jsem měla trému a tentokrát už mi to bylo jedno. Mrzí mě to vůči Danielovi, vlastně i mě, chtěla jsem si ještě zatančit. Děkuji Danielovi za jeho přístup, občas mi to v té hlavičce nešlapalo!

Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Pár tančil sambu a vybral si Turecko. Nutno říci, že Dominikovi kostým neuvěřitelně slušel a Darija byla jako rodilá turecká břišní tanečnice. Kolem parketu zaplály ohně a nestačili jsme žasnout. Nijak neprotestovala ani porota, zřejmě lehce ohromená celou scénou, ani moc nemluvila. Richard Genzer jen zavrněl, že to bylo dobré číslo, každým kolem lepší. Tatianino bystré oko ale nepřehlédlo, že pár nebyl narovnaný, byli buď v záklonu nebo v předklonu! Ale tanec v páru byl velmi dobrý!  Jdou dobrým směrem. Zdeněk Chlopčík pochválil izolaci těla u Dariji, také uznal, že rostou. (Dostali velice uspokojivých 26 bodů.)

 

 

Josef Maršálek a Adriana Mašková

Tančili ča-ču a vybrali si Itálii. Tatiana Drexler pochválila improvizaci, ta prý šla výborně, prý  to Josef tak krásně představí, ale má strašně pomalé nohy, což souvisí s váhou, ale body musí dolů. Nedá se to odpustit. Zdeněk Chlopčík byl shovívavější, prý na tu váhu ty nohy byly rychlé. Ale viděl technické nedostatky, kyčle neviděl pracovat, ale na chlapa to bylo rozkošné. Richard ale vrčel: „Ti dva nám budou něco povídat o kilech, Zdeněk si dává do kapsy cihly, když fouká vítr! Vy ty pohyby děláte tak minimalisticky, že to není vidět, ale ten tanec mě jaksi baví. Je to jako vystěhovaný taneční sál, nic tam není!“  (18 bodů).

 

 

Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková

Tančili valčík na Tchai-wanské melodie. Zdeněk Chlopčík si posteskl, že valčík nebyl plynulejší, hodně poskakovali na druhou a třetí dobu. Richardovi se líbil začátek, ale poskočilo to. Tatiana ocenila postavení, ale prý ani krok jedna nebyl správný, museli zmenšit krok a tam se to zadrhlo. (21 bodů)

Za to pobavili. Shodli se s Markem Ebenem, že slova písně je dojala (song byl v mandarínštině, takže nikdo netušil, o čem je). Marek Eben si vzpomněl, že Marek Adamczyk má touhu vytvořit deskovou hru.  A Marka Ebena už jedna napadla. Jmenuje se „Zdeňku, nezlob se!“  Na jedné desce by ležel Zdeněk Chlopčík, na něm by byla další deska a na té by stál sám Marek Eben. Našlapoval by na patu tak dlouho, až by ze Zdeňka vymáčkl „10“!

 

 

Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti

Tančili sambu na maďarské melodie. Někde byla chybka, ale Tereza pravila: „Vím, co se stalo, ale já už na to kašlu! Užiju si to za každou cenu! Richard Genzer se pousmál a pravil: „Já taky vím, co se stalo a taky jsem si to užil!“ Tatiana zase zanaříkala, že se Tereza prodává pod cenou, má na víc, bavily ji nohy i pohyb těla, ale lenivé chodidlo hotové neštěstí! A  chce to více energie. Tereza měla krásné tygrované šaty, to se Zdeňkovi líbilo, prý byly části, kde byla nádherná, ale i části, kde tělo ztuhlo. Na začátku si říkal: „To bude tygřice, ale ne, Tereza je mazlivý tygřík!“ (23 bodů)

 

 

Eva Adamczyková a Jakub  Mazůch

Tančili ča-ču a ocitli jsme se na Kubě.  Pro Tatianu Drexler to byla strhující show, na kterou se každý rád dívá, ale nemůže odpustit narovnaná kolena! Ča-ču takto tančit nelze! Zděnek Chlopčík ocenil těžkou choreografii a vyzvedl energii, ale  Eva je příliš rozkročená, u ženy to nevypadá hezky, Eva má ale rychlé nohy, na to, že ve sportu na snowboardu je zase tolik nepoužívá! Richard se smál a procedil: „Tady i kdyby měl někdo dlahy a byl zasádrovaný, tak nebude mít  „vystretá kolíknka.   Je to  taky všechno o pocitu, a já jsem se viděl, jak ležím na pláži a vůbec mi u toho ty kolínka nevadily!“ (27 bodů)

 

 

Iva Kubelková a Martin Prágr

Opět si zatančili sice sambu, ale také z karibské oblasti. Iva reagovala na odezvy diváků, vzala si tedy šat uklízečky a šla k plotně!  Zdeněk Chlopčík se ale rozplýval: „I ty šaty Vám slušely! To byla excelentní pecka! To byla samba taneční soutěže! Skvělé točky, ruce, nohy, akorát ty růžové kalhoty Martina, ty mi to kazily! I Richard Genzer přitakával: „Chtěl jsem si také skočit! Je fakt, že doma bojuji s moly. Kdyby mi Martin půjčil ty růžové kalhoty, konečně by zmizli!“ Tatiana: „Jsem nadšená. Už dlouho jsem neviděla tak krásnou sambu!“

 

 

Iva Kubelková jen přiznala: V tanci jsou dlouhé nohy i nevýhodou, to nějak poprvé vnímám!“

Pár si vysloužil plný počet bodů a to tady letos ještě nebylo. (30 bodů)

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková 

Tančili valčík a zemi si vybrali Indii.  Richard Genzer byl spokojený, pravil: „Tohle Ti sluší, Ty se postavíš, je v tom noblesa, občas to plulo, občas to narazilo na kru a drnclo to.“ Tatiana  se rozplývala nad překrásnou choreografií, propracovanou do detailu, občas to bylo ale mimo hudbu, těžká choreo ubrala totiž na rytmu.“ I Zdeněk Chlopčík chválil:  „Krásné postavení, velký plynulý pohyb, bohužel ale Vávra nepřisouval chodidla, trošku to drncalo, ‚zvedačka‘ se mu tam nehodila!!“  (24 bodů)

Tereza Kostková se ale páru zastala: „Vždyť ‚zvedačky‘,  na ty už tady všichni čekáme!“

I já se musím páru zastat. Ano, čekáme. Je to krásné, divákovo oko se potěší, je to noblesní. Ale možná i trošku chápu ‚protivu‘ Zdeňka Chlopčíka, má totiž nějakou představu o tom, jak to má vypadat a nedá se proti tomu argumentovat.

Příští StarDance se můžeme těšit na filmovou hudbu a výjimečně tu nebude Moondance orchestra.

 

Foto: Mikuláš Křepelka, Česká televize

Text: Eva Smolíková

 

Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..