TRIPPIN‘

První český taneční film od Dogga Clan, režírovaný samotnými tanečníky

Skupina mladých kreativců Dogga Clan přináší na českou streetovou scénu nový filmovo-taneční-hudební koncept ve spolupráci s produkcí Seeya Creative. Projekt nazvaný TRIPPIN‘ s podtitulem since.2k17 je taneční film experimentálního formátu, který boří hranice českého street dance. Film se bude skládat z 9 tanečních videoklipů členů Dogga Clan obohacených originální hudbou a propojených narativní strukturou s ústředním road movie příběhem, bláznivou cestou z Brna do Prahy přes Jihlavu. Film ukáže rozmanitost skupiny a to, jak každý člen skupiny vnímá tanec. Cílem je vytvořit ucelený audiovizuální formát pro tanečníky, kteří jsou často vnímáni jako druhořadí vůči účinkujícím, přestože právě oni často dodávají show největší dynamiku a efekt.

“Chtěli jsme vystoupit z pozadí videoklipů a koncertů a ukázat, co v nás je, jaký výraz má dnešní taneční scéna a kam se dá dál posouvat, jak může přesahovat svoje hranice. Projekt v nás vzbudil velkou vlnu nadšení, pracujeme na tom už skoro rok bez finanční podpory. Největší podporou nám je, že to dává smysl.”, říká o projektu režisér a tanečník Daniel “Daivi” Vitešník.

Projekt je již ve vývoji, ale k plnému uskutečnění potřebuje finanční podporu. Dogga Clan a spol. nyní poptávají prostřednictvím Donio kampaně pomoc spřízněné veřejnosti k dosažení své vize. Kampaň byla spuštěna v neděli 30. dubna 2023 v 19 hodin. Mezi odměnami zde najdete nejen merch taneční skupiny, ale také možnost objednat si celé jejich vystoupení, natočení videa, či DJ na párty a další. 20.5. proběhla také taneční party na které bylo vidět jak silná a věrná taneční komunita je. Fotografie z party naleznete ZDE.

Více se dozvíte na https://www.donio.cz/tanecnifilm

Ke kampani vyšlo i intro neboli NITRO, které mělo film původně uvádět. Autoři se ho nakonec rozhodli použít jako referenci pro budoucí dílo.

Projekt TRIPPIN‘

Pracujeme spolu již sedmým rokem a díky naší velké profesní rozmanitosti se štáb rozhodl vytvořit projekt, kde využije všechny dovednosti a zkušenosti svých členů. Tak se zrodil koncept tanečně-hudebního filmu. Film bude mít narativní rámec protkaný jednotlivými tanečně-hudebními videi, ke kterým skupina vytvoří taneční choreografii a hudbu, ale i scénář, video, 3D animace a produkci. Na projektu se podílí také produkční společnost Seeya Creative a filmová scenáristka Alice Krajčírová. Interpreti pozvaní k účasti jsou nejen z české rapové hudební scény, ale také například ze Španělska.

Filmová distribuce je plánovaná nejen pro kina, ale i kluby v kombinaci s taneční show a případně koncerty. Kromě toho se bude promítat ve školách s Q&A se členy skupiny.

Kdo jsou Dogga Clan?

Kreativní taneční skupina složená z tanečníků a choreografů, ale i hudebních producentů, DJů, fotografů, kameramanů a grafiků. Začali jako čistě tanečně založená šestičlenná skupina v létě 2017 a od té doby se rozšířili na 11 člennou skupinu různých kreativců. Jako crew dosáhli na scéně battle dance několika úspěchů a mezi jejich nejvýznamnější spolupráce patří Milion Plus Entertainment, Aron Piper, Most Wanted, Separ a Dokkeytino.

Kromě tance má Dogga Clan vysoké ambice v hudbě, audiovizuální tvorbě a touze předvést světu něco zcela nového a neokoukaného. Jejich cílem je posouvat hranice napříč různými odvětvími a tak tomu bude i v připravovaném projektu.

IG https://www.instagram.com/dogga_clan/?hl=cs
https://doggaclan.com

IG FILM https://www.instagram.com/trippin.mov/

Produkce SEEYA

Seeya Creative je stejně smýšlející kreativní společnost zaměřená především na filmovou produkci, která se rozhodla připojit k Dogga Clanu na této vzrušující cestě.

O produkci se jmenovitě stará Viktorie Maršová a Gabriela Heclová.

IG https://www.instagram.com/seeyacreative/?hl=cs

 

Gabriela Heclová 

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..