THE BODYGUARD

Novinka divadelní sezóny 2022/23 se právě představuje!

Divadelní muzikál The Bodyguard  již brzy vstoupí na prkna Hudebního divadla Karlín!

Dlouho očekávaná novinka divadelní sezóny 2022 / 2023 se právě představuje! The Bodyguard – muzikál z roku 2012 podle stejnojmenného filmového hitu z roku 1992 s Kevinem Costnerem a Whitney Houston v hlavních rolích. Muzikál, v němž autor libreta Alexander Dinelaris a scénárista Lawrence Kasdan dali, oproti filmu, více vyniknout hlavní ženské postavě Rachel Marron, měl premiéru v Adelphi Theatre v londýnském West Endu 5. prosince 2012. Dodnes jej, kromě West Endu, mohli vidět diváci téměř po celém světě, mj. ve Spojeném království, Irsku, Monaku, Nizozemsku, Německu, Rakousku, Španělsku, Spojených státech Amerických, Kanadě, Číně, Jižní Korei, Japonsku aj. a v neposlední řadě i na Slovensku v nedávné bratislavské premiéře.

Po něco více než deseti letech budou moci Bodyguarda shlédnout diváci i v české premiéře na jaře roku 2023. Samozřejmě se mohou těšit jak na romantický příběh lásky mezi pěveckou hvězdou první velikosti a bývalým agentem tajné služby Frankem Farmerem, jejím osobním strážcem, tak na písně, které proslavily nejen film, ale především její interpretku Whitney Houston. Kromě písní z filmového soundtracku jako jsou třeba „I Will Always Love You“ (cover verze původní písně Dolly Parton), „I Have Nothing“ nebo „I´m every Woman“, se můžeme těšit na další písně, které byly do divadelního muzikálu přidány. Za všechny například „One Moment In Time“, „I Wanna Dance With Somebody“, „Saving All My Love For You“ a spousta dalších.

Muzikál uvádíme v českém překladu a s českými písňovými texty Adama Nováka, v režii Antonína Procházky. Do inscenačního týmu se po krátké odmlce na jiných projektech vrací mj. kostýmní výtvarnice Michaela Horáčková Hořejší nebo scénograf, architekt Martin Černý. Jistě příjemným osvěžením pro karlínského diváka budou i jména herců a hereček, která jsme dosud na prknech jednoho z nejkrásnějších a největších divadel v Praze neměli možnost potkat (nebo ne přímo v hlavních rolích), v čele s Evou Burešovou a Terezou Maškovou v alternaci hlavní představitelky muzikálu, resp. s představitelem osobního strážce Hynkem Čermákem, viz osoby a obsazení níže.

Již nyní probíhají korepetice a dílčí zkoušky, hlavní však pro nazkoušení celého muzikálu, včetně vyrobení a dodání kulis, kostýmů či paruk bude leden příštího roku.

Slavnostní česká premiéra v Hudebním divadle Karlín je pak plánována na čtvrtek 23. března 2023.

Realizační tým

Překlad a texty písní:        Adam Novák

Režie:                                    Antonín Procházka

Choreografie:                     Ivana Hannichová

Hudební nastudování:     Martin Kumžák

Sbormistr:                           Sára Bukovská

Kostýmy:                             Michaela Horáčková Hořejší

Scénograf:                           Martin Černý

Světelný design:                Pavel Dautovský

Zvukový design:                Petr Ackermann

Osoby a obsazení

Rachel Marron:                  Eva Burešová / Tereza Mašková

Frank Farmer:                    Hynek Čermák

Nicki Marron:                     Dasha / Natália Hatalová

Sy Spector:                          Oskar Hes / Denny Ratajský

Bill Devaney:                       Pavel Nečas / David Suchařípa

Tony Scibelli:                      Richard Genzer

The Stalker:                                    Filip Kaňkovský / Jan Sklenář

Fletcher:                              Tobias Freja / Jan Moulis

Tomáš Matějovský

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..