Postapokalyptičtí Amnesia Scanner v Národní galerii v Klášteře sv. Anežky České

Selekce producentů a DJů současné elektronické hudby ze zahraničí i z Česka

Lunchmeat a Heartnoize se spojili, aby připravili unikátní audiovizuální event v Klášteře sv. Anežky České. 29. dubna bude jeden z pokladů starého města pražského hostit speciálně kurátorovanou selekci producentů a DJů současné elektronické hudby ze zahraničí i z Česka. V roli headlinerů se představí Amnesia Scanner

V Berlíně usazené finské duo tvoří znepokojující tracky, které spojují současnou dekonstruovanou klubovou hudbu s hardcorovým étosem. Míchají hranice mezi realitou a fikcí a připravují posluchače na bezútěšné časy blížící se katastrofy. Vystoupení Amnesia Scanner slibuje vysoce vtahující zážitek, který vychází z jejich projektu Tearless, je ale zároveň také site-specific adaptací pro prostor kostela sv. Salvatora.

Další očekávaným vrcholem večera bude djský set tuniské producentky Deeny Abdelwahed, umělkyně posedlé inovacemi a experimentem, která se představí v dlouho očekávané české premiéře.  Vyšinuté tranceové bomby ve zběsilém BPM pak předvede Evita Manji. Akce začne v dalším klášterním kostele – Sv. Františka, kde nejprve Enchanted Lands a Wim Dehaen z Genot Centre uvedou své delikátní a slastné zvukové i obrazové textury. Slovenský producent Isama Zing (dříve Pjoni) následně představí svoji novou desku Blurry AF na níž cestuje od dronových experimentů k hyperpopu.

Zbytek line-upu večera tvoří Goro White Dog aka GWD, polovina dua Ethno Service, se svými těžkými beaty a temnými dubovými linkami s delikátními samply. Event zakončí b2b dvojice Kuba‘93 a Eva Porating, jež pro tuto příležitost přísahají na eklektický set nevyhýbající se současné UK bass music.

Akce Lunchmeatu 29. dubna v klášteře Sv. Anežky je pokračováním dlouholeté spolupráce s Národní galerií, která národní kulturní památku spravuje. Lunchmeat se poprvé spojuje s Heartnoize Promotion, jednou z nejagilnějších pražských promotérských skupin. „Lunchmeat nám rozšířil hudební a vizuální obzory jako žádný jiný festival u nás. Je pro nás čest, že můžeme společně pracovat na akci, která nejen dramaturgicky naplňuje mnoho, v co v rámci našich aktivit věříme,“ říká David Čajčík z Heartnoize.

Víte, že…..?

Amnesia Scanner AV LIVE

Tribální hymny pro konec světa. Paranoidní hity pro rozbité roboty. Amnesia Scanner míchají současnou dekonstruovanou klubovou hudbu s hardcorovým étosem, míchají hranice mezi realitou a fikcí a připravují posluchače na bezútěšné časy ekologické katastrofy. Berlínské duo vydalo několik přelomových desek pro PAN.

Deena Abdelwahed  dj set

Producentka a DJka Deena Abdelwahed má kořeny v tuniské alternativní scéně, a i proto dělá inovativní, experimentální klubovou hudbu, které se vymyká evropským standardům. Míchá urbánní rytmy s osobním příběhem a infikuje avantgardní přístupy s klubovou energií. Její uhrančivé hybridní DJ sety zazněly na festivalech jako CTM nebo Sonar a také vydává desky na kultovním labelu Infiné.

 

Enchanted Lands & Wim Dehaen AV live

Enchanted Lands komponuje slastný ambient čerpající z ASMR i přírodních jevů, v němž mikrosokopické textury a unikátní citlivost vytváří delikátní aurální slasti. Za své EP Feed Goals byla odměněna cenou Vinyla v kategorii objev roku. Enchanted Lands je součástí labelu Genot Centre a jeho šéf Wim ji doprovodí při společné audiovizuální seanci.

 

Evita Manji live

Vyšinuté tranceové bomby v zběsilém BPM i abstraktní beatové a synťákové plochy. Evita Manji je hudebnice a zpěvačka z Athén, které se ve svých textech dotýká také společenských či environmentálních témat. Patří mezi velké naděje evropské experimentální elektroniky. Vydala hudbu na labelech MYXOXYM, Trial & Error and Magdalenas Apathy.

 

GWD live

GWD neboli Goro White Dog je dlouholetým členem pražské klubové scény. Poslední roky fungoval jako polovina projektu Ethno Service. Používá těžké beaty a temné dubové basové linky s delikátními samply a vytváří unikátní ponurou atmosféru. Chladné, nervózní beaty jeho letošního debutu Greater Jewelry Centre evokují postindustriální atmosféru dehumanizovaného světa.

Isama Zing live – premiere of his new album Blurry AF

Poslední dekádu nahrává Jonatán Pastirčák progresivní elektronickou hudbu, která nepotřebuje vyhledávat kompromisy. Dříve vystupoval pod jménem Pjoni, nyní pod hlavičkou Isama Zing vydává své debutové album Blurry AF, které zde poprvé představí. Kolekce tracků se pohybuje od dronových a hlukových experimentů až k euforickému hyperpopu.

Kuba93 b2b Eva Porating dj set

Jste připraveni na uctívání uk bass music? Kuba93 je dlouholetou součástí pražské elektronické scény a šéfuje vydavatelství Harmless Youth (Vision of 1984, Horsepower Production, Formally Unknown). Eva Porating organizovala kultovní brněnské večírky MUAH a její set byl součástí první české edice Boiler Room.

Lunchmeat feat. Heartnoize present Amnesia Scanner, Deena Abdelwahed, Evita Manji, Isama Zing & more

  1. 04. 2022

Convent of St. Anges – National Gallery Prague

 

Tickets: bit.ly/Lunchmeat_ft_Heartnoize_TICKETS

Nikola Lörinczová

pro Taneční magazín 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..