Nad savanou se bude bouřit

Hana Hindráková dokončila svůj devátý román

Spisovatelka Hana Hindráková, autorka čtivých románů z afrického prostředí, právě dokončila svůj devátý román, který brzy vyjde pod názvem Bouře nad savanou. Bude se jednat o volné pokračování oblíbené knihy Svítání nad savanou.

„Celé to vlastně vzniklo úplně náhodou a samozřejmě k tomu velkou měrou přispěla i povinná karanténa, díky které jsem měla na psaní dostatek času,“ říká Hana Hindráková. „Telefonovala jsem s tanečním trenérem, který mě inspiroval k postavě Daniela. Ze Svítání nad savanou byl nadšený a zeptal se mě na druhý díl. Nejdříve jsem nad tím mávla rukou, ale po půl hodině povídání s oním člověkem jsem si řekla, že to není špatný nápad. A když jsme dohovořili, načtrtla jsem si první kapitolu příběhu a hned další den jsem začala psát. Bylo to velmi dobrodružné, protože jsem vůbec netušila, zda téma bude dostatečně nosné a kam děj povede. Pro mě samotnou to bylo napínavé. Začala jsem pracovat s dvěma hlavními postavami z prvního dílu a další vznikaly úplně samovolně,“ dodává spisovatelka.

V příběhu Bouře nad savanou se Hana Hindráková soustředila z větší části na africké téma a tanec se tam na rozdíl od prvního dílu objevuje jen okrajově. Bývalá tanečnice a reportérka Nora Kubíková se opět dostává do Keni, kde se pustí do reportáže o nebezpečné sektě Mungiki, přestože ji od toho všichni odrazují. Nebezpečí na sebe nenechá dlouho čekat a Nora se ocitá v ohrožení života. V novém příběhu se čtenářky a čtenáři mohou těšit na velkou porci napětí, dobrodružství a možná i lásky, protože v Keni se objeví i Nořina velká láska Daniel Steiner. „Víc ale nechci prozrazovat,“ usmívá se spisovatelka.

A jak to bude se křtem knihy? Autorka doufá, že tentokrát to vyjde a společně s románem Bouře nad savanou opožděně pokřtí i knihu Svítání nad savanou, jejíž březnový křest byl odložen z důvodu koronavirové pandemie. „Tentokrát se čtenáři a čtenářky mohou těšit na jedinečný dvojkřest a nepřijdou ani o dříve avizované vystoupení šestinásobného vice-mistra světa a hvězdy Stardance Michala Mládka s taneční show Zakázaná láska,“ slibuje Hana Hindráková.

Trailery k předchozí knize Svítání nad savanou, v nichž mimo jiné vystupuje právě i tanečník Michal Mládek, jsou ke shlédnutí zde a zde.

Foto: Hana Hindráková,  archiv 

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..