KUBO uchvátil módní návrhářku BEÁTU RAJSKOU!

Unikátní muzikál KUBO uchvátil Prahu i návrhářku Beátu Rajskou! A nechybí ani lehce erotické scény!

Československý muzikál KUBO aneb pocta Jozefu Kronerovi, který měl před pár dny premiéru v pražském Divadle Hybernia, diváky naprosto uchvátil. Tématem, zpracováním, ale především pojetím, skvělými herci, tanečníky i hudbou. A také nadsázkou. Přijít se přišlo několik osobností, včetně módní návrhářky Beaty Rajské.

Příběh o slaboduchém mladíkovi Kubovi, kterého chtějí oženit pro peníze a majetek, plný skvělé hudby, tanečníků, herců, krojů a ve svém tématu i nadčasový. Jde o projekt s folklórními prvky, který na Slovensku během necelého roku od premiéry vidělo už přes 60 000 diváků. Do ČR se KUBO vrátí na podzim, kdy jej uvidí diváci v českých a moravských městech.

„Z reakcí publika v Praze máme velkou radost. Povedlo se to nad naše očekávání a jsme rádi, že jsme zde mohli předvést něco typicky slovenského, co má humor, nadsázku a tak trochu i jisté poslání,“ uvedla za producenty Gabriela Urbanová z Agentury Mystik.

České publikum uchvátily výkony 22 účinkujících včetně manželů Dudášových, kteří bývali členy slavného folklórního souboru Lúčnice, který jako jediný ´amatérský´ taneční soubor projel celý svět a všude s obrovským úspěchem.

V Kubovi však naprosto zazářila trojice mužských představitelů – jak KUBA, herce, zpěváka a vítěze slovenského Talentu Petera Brajerčíka, herce i spolurežiséra Jána Jackuliaka, kterého v Česku lidé znají z řady filmů a seriálů, především nyní z Ordinace v růžové zahradě, kde hraje hokejistu Andreje Martynčáka. A pak také jediného Čecha ve slovenském představení, herce a zpěváka, který si také zahrál v několika seriálech a filmech Roberta Urbana.

„Velmi mile nás překvapilo publikum na pražské premiéře a jeho reakce. Bylo skvělé a do Čech se na podzim velmi těšíme. KUBO je dnes už slovenská klasika se slavnou hláškou z původní dramatizace s Jozefem Kronerem: Anča, já mám nožík´,“ připomněl Ján Jackuliak, který se na jevišti projevuje i jako „alfa samec“ včetně velmi vtipných erotických narážek a scének, které představení ještě více oživuje a diváci v sálech se velmi upřímně smějí.

 

Muzikál KUBO je podle mnohých naprosto unikátním představením, které třeba v ČR chybí. Shodla se na tom řada diváků, kteří pravidelně navštěvují české muzikály.

Módní návrhářka Beáta Rajská

Jednou z divaček pražské premiéry byla i módní návrhářka Beata Rajská. „Pro mě je KUBO srdeční záležitost. Je to krásné a já jsem moc ráda, že se to dostalo do Prahy, že se to lidem líbilo a jsem velmi ráda, že toto představení uvidí na podzim i diváci v krajích,“ podotkla nadšeně Beata Rajská. „Doporučuji si to nenechat ujít, člověk odchází s úsměvem na tváři,“ dodala.

Ani další diváci nešetřili chválou z muzikálu KUBO, na jehož závěru byl standing ovation.

Muzikál KUBO se do Česka vrátí na podzim. Představí se například v Českých Budějovicích, Jihlavě, Brně, Ostravě, Třinci, Karviné či Havířově. Přesné termíny a spuštění předprodeje se diváci včas dozvědí.

Foto: KUBO/Jaroslav Hauer

René Kekely

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..